U dramskoj seriji "Dobra žena" glumica Julianna Margulies, dobitnica nagrada Emmy i Golden Globe, tumači ulogu supruge i majke koja, nakon što joj suprug završi u zatvoru zbog slučaja političke korupcije i seksualnog skandala, hrabro preuzima brigu o obitelji. Ne obazirući se na javno poniženje i izdaju supruga Petera, Alicia Florrick vraća se svojoj odvjetničkoj karijeri. Kao mlađa partnerica u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki u Chicagu, Alicia se pridružuje svom dugogodišnjem prijatelju i kolegi s pravnog fakulteta Willu Gardneru. Kao partner u tvrtki, Will sa zanimanjem prati kako će se Alicia snaći na poslu nakon trinaestogodišnjeg izbivanja iz sudnice. Alicia je zahvalna što joj je tvrtkina najbolja parničarka Diane Lockhart ponudila mentorstvo, ali uskoro otkriva da ponuda ima posebne uvjete i shvaća da će do uspjeha morati doći samostalno. Među mladim dvadesetogodišnjim novacima, Alicijin glavni konkurent u borbi za mjesto punopravnog partnera u tvrtki je Cary, diplomac s Harvarda. Cary je na prvi pogled ljubazan, ali se pod svaku cijenu nastoji domoći slobodnog partnerskog položaja umjesto Alicije. Srećom, Alicia saveznicu nalazi u Kalindi, tvrtkinoj nepokolebljivoj istražiteljici. Svakodnevno jačajući svoje samopouzdanje, Alicia se razvija u snažnu ženu s karijerom koja želi pružiti stabilan dom svojoj djeci, četrnaestogodišnjem Zachu i trinaestogodišnjoj Grace. Nakon mnogo godina Alicia za sobom ostavlja ulogu "dobre žene" i preuzima sudbinu u vlastite ruke.

NAGRADE
Za 2011. godinu serija "Dobra žena" osvojila je tri nominacije za Zlatni globus i dvije za Screen Actors Guild Award.

Za Zlatni globus nominirana je u kategoriji najbolje TV serije, Julianna Margulies za najbolju glumicu u TV drami, a Chris Noth za najbolju sporednu mušku ulogu u TV seriji ili filmu.

Za strukovnu nagradu SAG nominirana je glumačka ekipa u kategoriji dramske serije i Julianna Margulies za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji.
2010. godine Julianna Margulies osvojila je Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, a Archie Punjabi Emmy za sporednu žensku ulogu.

Serija je nominirana za Emmy u još osam kategorija, kao i za Satellite Award u pet kategorija. SAG Award osvojila je Julianna Margulies, a za tu je nagradu nominiran i glumački ansambl.
2009. godine - dvije nominacije za Satellite Award: u kategoriji najbolje TV serije i Julianna Margulies za najbolju žensku ulogu; nominacije za nagradu američkih TV kritičara i nagradu američke udruge pisaca.

LIKOVI
ALICIA FLORRICK (Julianna Margulies) uvijek je bila dobra djevojka - dobra djevojka koja je postala dobra supruga, a zatim i dobra majka, odana i požrtvovna. Trudila se ostati u sjeni svoga muža. Nakon što joj muž završi u zatvoru, Alicia se poslije trinaest godina vraća karijeri počinjući iz početka kao mlađa partnerica u odvjetničkoj tvrtki. Godine života u muževoj sjeni naučile su je da je katkad informacije bolje potražiti kod tajnice nego kod direktora. Svjesna da joj je muž godinama lagao, Alicia je vrlo oprezna, ali shvaća da ipak dobro zna prepoznati laž. Ipak Alicia je još daleko od odlične odvjetnice. Gubi slučajeve i griješi, ali njezina je vrlina privrženost klijentima. Ona zna kako je to kada te pogrešno procijene.
WILL GARDNER (Josh Charles) Kao pravi muškarac, Will je Alicijin zaštitnik na poslu. Zaposlio ju je kada nitko drugi nije htio. Često se s Diane prepire zbog Alicije i njezinih sposobnosti, dijelom iz osobnih, a dijelom iz profesionalnih razloga. Will smatra Aliciju Ahilovom petom državnog odvjetništva (državni odvjetnik Glen Childs strahuje da Alicia dobiva povjerljive informacije od Petera, iako to nije slučaj). Izabran među top 50 neženja u Chicagu, Will odaje dojam da u životu sve dolazi kao od šale - život, seks, pravo...
DIANE LOCKHART (Christine Baranski) Snažna i pametna feministica. Uvijek besprijekorno odjevena, Diane je najbolja parničarka u gradu. Duboko vjeruje u snagu žena na poslovnom planu. Žrtvovala je mnogo u svom životu kako bi uspjela u poslu i utrla put mnogim drugim ženama. U njezinim očima Alicia je odbacila karijeru kako bi postala majka i kućanica.

CARY AGOS (Matt Czuchry) Bistar i pametan diplomac s Harvarda, Cary je Alicijin glavni suparnik. Za razliku od nje, Caryju je u životu posao jedina briga dok Alicia balansira između djece, posla, muža, roditelja, škole, domaće zadaće. Cary je makijavelistički suparnik koji dobro zna kako dobiti ono što želi i kojega je katkad dobro imati na svojoj strani.

KALINDA SHARMA (Archie Banjabi) Indijska ljepotica, bolivudska Erin Brockovich. Samostalna i temperamentna biseksualka Kalinda istražuje za sve odvjetnike, ali najbolje surađuje upravo s Alicijom, uzimajući je pod svoju zaštitu. Iako posve različite, one postaju dobre prijateljice, što je za Kalindu vrlo neobično jer ona rijetko sklapa prijateljstva.

ELI GOLD (Alan Cumming) Politički savjetnik Petera Florricka s reputacijom političkog ratnika. Sa stilom uličnog borca, Eli je u svom elementu kad borba postane prljava. Uvijek govori ono što misli, ponekad i psovkama. Školovani je pijanist.

GRACE FLORRICK (Makenzie Vega) Mnogo teže od Zacha podnosi posljedice očeva skandala, dijelom zato što napade u školi shvaća mnogo ozbiljnije, a djelom i zato što je oca beskrajno obožavala. Postaviš li nekoga visoko na pijedestal, to će razočarenje biti veće.

ZACH FLORRICK (Graham Phillips) Sramežljivi kompjuteraš, nastoji izgledati opasniji nego što doista jest. Koristi Petera kako bi sklapao prijateljstva u školi.

JACKIE FLORRICK (Mary Beth Peil) Alicijina svekrva, nepokolebljiva pripadnica visokog društva, staromodna udovica. Uvijek elegantna i dominantna. Neprestano se sukobljava s Alicijom kad je riječ o odgoju djece. Iako se konstantno prepiru, Alicia zna do koje granice može ići jer joj je potrebna svekrvina pomoć.

PETER FLORRICK (Chris Noth) Šarmantni političar, pametan, duhovit, proračunato zavodljiv. Čak i u zatvoru izgleda privlačno i dojmljivo. Poput većine ambicioznih muškaraca, skandal smatra samo zaprekom na putu do uspjeha. Iako je simpatičan, s njim valja biti na oprezu - svi se pitamo zašto se Alicia ne rastane od njega. Peterovi motivi često nisu jasni, ali njegova je ljubav prema djeci neupitna.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV2  OBN  DIVA  HTV1  RAI 2  Sixx  FEM3  AMC  HappyTV  FTV  Kabel 1  PRO 7  

PREPORUKE
 • Dijagnoza ubojstvo (1993)

  image
  Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
 • Ubistvo u Midsameru (1997)

  image
  Ubistva u Midsomeru je serija zasnovana na krimi romanima nagrađivane autorke Karoline Grejem koju je Sandej tajms opisao kao najboljeg pisca ovog žanra posle...
 • Zagonetni slučajevi doktora Blejka (2013)

  image
  Dr Lušijen Blejk napustio je Balarat kao mladić. Sada se vratio da preuzme medicinsku praksu svog oca i ulogu gradskog policijskog hirurga.
 • Devil's Throat (2019)

  image
  Although at first it is not clear why a corpse emerged from the river, it is such a strange crime, gradually gathering around the body some suspicious facts such...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.