Jedan od najuspešnijih primera žanra naučno-fantastičnog sitkoma. Serija govori o timu naučnika sa udaljene planete koja je krenula u ekspediciju na planetu koja se smatra jednom od najmanje važnih, na Zemlju (Treći kamen od sunca).
Nakon što na sebe uzme ljudski oblik, tim vanzemaljaca koji sebe nazove porodica Solomon, počinje da razvija ljudske emocije i karakterne crte u prvoj sezoni sitkoma „Treći kamen od sunca“. Uprkos teškoćama da se naviknu na nova tela (na primer, više ne mogu da okrenu glavu naopako da bi olizali leđa!), Solomonovi odmah kreću u svoju misiju sakupljanja podataka za račun vođe svoje planete, svemoguću „Veliku glavu“. „Glavni komandant“ Dik Solomon (Džon Litgou) uspeva da se zaposli kao profesor na Pendlton koledžu, gde ga privuče njegova koleginica dr Meri Olbrajt (Džejn Kertin) koja nema pojma da je Dik vanzemaljac. Naučni genije ekipe, Tomi Solomon (Džozef Gordon-Levit) je sredovečni vanzemaljac zarobljen u telu zemljanina-tinejdžera i mora da istrpi dečije bolesti, ali i zabavljanje sa devojčicom po imenu Avgust (Šej Astar). Vojni komandant Seli Solomon (Kristen Džonson) – spolja žensko, a iznutra đavo-bi-ga-znao-šta, iznenada i na svoje zaprepašćenje razvija žudnju za muškarcima i traži savet od Dikove sarkastične sekretarice Nine (Simba Kali). A pritupi član vanzemaljske posade Hari Solomon (Frenč Stjuart) razvija sklonost ka alkoholu i sličnim grešnim zadovoljstvima. Iako imaju naredbu da ubiju svako ljudsko biće koje bi moglo da se nađe u situaciji da otkrije njihov pravi identitet, Solomonovi shvataju da nisu sposobni za tako nešto: Zemljani su možda glupe zaostale budale, ali su super društvo! Prva sezona se završava s neizvesnošću (jednom od mnogih), kada nadređeni na planeti Solomonovih donesu zaključak da njihova misija nije uspela i zatraže da se odmah vrate kući – a Dik odjednom postane podvojena ličnost! Tokom svoje uvodne sezone, serija "Treći kamen od sunca" nominovana je za nekoliko nagrada Emi, a Džon Litgou je proglašen za „izuztenog glavnog glumca u humorističkoj seriji“.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.