poster

Plima i oseka

Medcezir (2013)

Reditelj: Ali Bilgin

Gde gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 7.1/10
Ocena korisnika: 8.6/10
(26 glasova)

Serija 'Plima i oseka', nastala je kao turska inačica hit serije za mlade 'O. C.', a čija radnja prati obitelji čiji se životi zauvijek promijene kad u njihovu bogatu zajednicu dođe nepozvani gost. Kada odvjetnik Selim Serez i njegova žena Ender u svoj dom prime Jamana Kopera, nitko nije svjestan koliko će ih Jamanov dolazak sve promijeniti, a on najviše utječe upravo na Selima. Jaman i Selimov sin Mert ubrzo postaju dobri prijatelji, a Jaman se zaljubljuje u Miru, prelijepu djevojku iz obitelji koja živi u susjedstvu. Tijekom čitave serije njihova ljubav prolazi kroz brojne kušnje, a Jamana ne prestaju progoniti prošlost, sjećanja na roditelje i brata…
Jaman, mladić iz četvrti Tozludere, s bratom Kenanom uhićen je zbog pljačke, pa ga majka Nevin, pjevačica u noćnom klubu, i njezin dečko Hasan izbace iz kuće. Ne preostaje mu ništa drugo nego preseliti se na AŠK Hill u kojem stanovnici žive bogatim i izoliranim životima, k odvjetniku Selimu Serezu koji mu je otvorio vrata svojeg doma. Jaman se useljava u kuću usprkos protivljenju Selimove supruge Ender i počne se vrlo dobro slagati s njihovim sinom jedincem Mertom. Mert uz pomoć pridošlice Jamana, koji odmah privuče njegovu pozornost, nalazi priliku da komunicira sa svojom simpatijom iz djetinjstva, Ejlul. Jaman upoznaje Miru, djevojku koja živi u kući do njihove i koja je ujedno Ejlulina najbolja prijateljica. Mirin otac Faruk investicijski je savjetnik koji je profućkao novac svojih klijenata i spetljao se s lihvarima kako bi to zataškao. On i Ender u mladosti su bili u vezi. Iako se Ender u početku protivi Jamanovu dolasku u njihovu kuću, pristaje nakon što Jamanova majka završi u zatvoru. Mira i Jaman osjete privlačnost čim se upoznaju, no Mira je u dugoj vezi s Orkunom, a njezina obitelj odobrava njihovu vezu. Mirina majka Sude voli raskošan život, pa napusti Faruka kad sazna da je bankrotirao. Mira pada u depresiju zbog raspada obitelji i sazna da ju je Orkun varao. U međuvremenu, Mert i Ejlul počnu se zbližavati, a Mert se mora odlučiti između razmažene Ejlul i Tugče s kojom osjeća bliskost. Enderin otac Asim Šekip Kaja ne odobrava Jamanovo useljenje u kuću. Mirina majka Sude slaže se s njim i krivi Jamana za kćerinu depresiju. Situacija postaje još kompliciranija kad se pojavi Jamanov brat Kenan. Između Ender i Selima izbiju nesuglasice u vezi s ponudom za posao koji dobiva Selim. Kad Selim prihvati posao i počne raditi sa starom prijateljicom Seldom, napetost među njima postaje sve veća. Jaman polaže prijamne ispite kako bi se upisao u Mertovu školu, a Sude pokušava uvjeriti Miru da joj je potrebno psihološko liječenje. Jaman je primljen u školu, ali osjeća da onamo ne pripada. Za to vrijeme Orkun mu nastavlja otežavati život.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.