Nova emisija Redakcije za kulturu, Čas anatomije, nastoji da analizira i osvetli anatomiju kulturnog javnog prostora, aktuelne događaje, fenomene i ličnosti koje formiraju "duh jednog vremena".
Prva emisija preispituje značaj, uticaj, moć i mesto koje kultura kod nas danas ima. Savremena kulturna scena je veoma živa, mnogi će se složiti. Mnoštvo poetika u svim oblastima, mnoštvo različitih pristupa, brojne inicijative... Ali, nešto nedostaje. Probijene granice između elitističke, popularne i masovne kulture odraz je, svakako, globalne tendencije da kultura postane dostupna svima.
Sa druge strane, stepen nekulture u javnom prostoru, "omasovljen" ukus te preterana vidljivost jednih i nepostojeća vidljivost i dostupnost drugih sadržaja, ponovo aktualizuje pitanje odgovornosti. Za koga se stvara kultura, kakav je odnos individue i institucije, ima li "kulturni radnik" pravo na stav, zašto ga neki iznose a drugi ne i zašto više nema autentičnih razgovora i rasprava? O ovome će, povodom konkretnih pojava i događaja, u emisiji razgovarati pesnik i izdavač Gojko Božović, reditelj Stevan Filipović i književni kritičar Mileta Aćimović Ivkov.
Čas anatomije realizuje se kroz razgovor u studiju, TV esej koji inicira razgovor i analizu teme koja je u fokusu tog meseca.

Emitovanje na kanalima:

RTS Nauka  RTS2  RTS3  

Bilo je na kanalima:

RTS SVET  

Sledeće epizode:

danas
21:00
Čas anatomije: Jugoslovensko kulturno nasleđe
danas
03:00
Čas anatomije: Jugoslovensko kulturno nasleđe ®
Sutra
09:00
Čas anatomije: Jugoslovensko kulturno nasleđe ®
Sutra
15:00
Čas anatomije: Jugoslovensko kulturno nasleđe ®
Sutra
21:45
Čas anatomije
3.4.24.
16:01
Čas anatomije: Samo čudo da se desi
4.4.24.
00:11
Čas anatomije: Samo čudo da se desi ®
PREPORUKE
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.