Trodelna mini serija 37 dana pokriva period od atentata na prestolonaslednika Franca Ferdinanda do početka Prvog svetskog rata. Serija prikazuje diplomatske napore velikih sila i poteze koji su ih osujetili. Upravo je taj atentat okosnica serije, a posebno je obrađen i događaj kada je Velika Britanija objavila rat Nemačkoj 1914. godine.
"37 dana" pre svega govori o politici i moći - kaže autor, Britanac Majkl Herhast koji je za potrebe snimanja preslušao svaki telefonski razgovor i pročitao svako pismo i telegram koje je nalazio u evropskim arhivima.

Bilo je na kanalima:

Viasat History  Epic Drama  BN  BN 2 HD  RTS1  SLO2  RTS2  

PREPORUKE
  • TV kalendar

    image
    Saznajte godišnjice značajnih događaja kao i datume rođenja i smrti značajnih ličnosti koje su obilježile tok svetske istorije.
  • Borba bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Mrkomir l (2021)

    image
    Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem i Aldom Tardozzijem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijiom Ojdanić, Ozrenom...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.