Jedini specijalizovani TV serijal o pozorišnoj umetnosti u regionu, autora i urednika Slobodana Savića, na programu je svakog prvog ponedeljka u mesecu (RTS 2).

Emisija je osmišljena i pokrenuta početkom 2002. godine s namerom da posreduje pozorišnu umetnost širokom TV auditorijumu. Za gledaoce zainteresovane za pozorište, podjednako kao i za pozorišne stvaraoce, Čitanje pozorišta je pouzdana, stručna, informativna i kritički osvešćena hronika referentnih pozorišnih zbivanja. U formi kritičko-fenomenološke i dokumentarno-informativne strukture autor promišlja ključne fenomene koji se iščitavaju iz pozorišnih ostvarenja.

Slobodan Savić je od 1989. godine obavljao niz odgovornih dužnosti u RTS-u. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je četiri knjige i više desetina tekstova u vodećim domaćim novinama i magazinima. Član je Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa.

Emitovanje na kanalima:

RTS3  

Sledeće epizode:

24.4.24.
16:50
Čitanje pozorišta
25.4.24.
01:05
Čitanje pozorišta ®
25.4.24.
08:55
Čitanje pozorišta ®

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.