Od scenarista/izvršnog producenta Harta Hansona (Kosti), dolazi nam BACKSTROM, subverzivna i duhovita serija o procesuiranju zločina, o nezdravom, uvredljivom, plahom, ali ipak izvrsnom detektivu koji se vraća iz progonstva da bi predvodio Ured za specijalne zločine portlandske policije (S.C.U.). Detektiv poručnik EVERETT BACKSTROM (nominiran za nagradu Emmy® Rainn Wilson), čovjek je bez filtra. Nakon petogodišnjeg progona u prometni odjel zbog uvredljiva ponašanja, vratio se kako bi vodio novoosnovani portlandski S.C.U. Zadatak im je rješavanje najosjetljivijih i najozbiljnijih slučajeva u gradu. Backstrom mora riješiti svaki slučaj i pritom pokušava, bez uspjeha, promijeniti svoje autodestruktivno ponašanje.
Za Backstromov povratak iz progonstva zaslužna je njegova nekadašnja partnerica, novoimenovana šefica policije ANNA CERVANTES (gostujuća uloga Inga Cadranel). Cervantes je jedna od rijetkih ljudi koji iz prve ruke znaju da je, unatoč manama, Backstrom prvoklasni istražitelj. Gotovo nemoguću misiju da se pobrine da Backstromove istrage ostanu unutar granica dobila je Backstromova ambiciozna i optimistična zamjenica u S.C.U.-u, detektivka NICOLE GRAVELY (Genevieve Angelson). U tome joj, katkad nevoljko, pomaže veteran detektiv narednik JOHN ALMOND (Dennis Haysbert), čija je vjera u ljudskost i osnovnu pristojnost čista suprotnost Backstromovu cinizmu i gađenju prema samom sebi.
Veza između postrojbe i forenzičara je narednik PETER NIEDERMAYER (Kristoffer Polaha), zgodan i slobodouman filozofski nastrojen čovjek čiji pogled na svijet beskrajno iritira Backstroma. Za slijed dokaza, uredsku administraciju, istraživanja i dokumentaciju u središtu S.C.U.-a zadužena je civilna ispomoć NADIA PAQUET (Beatrice Rosen), prelijepa francuska imigrantica s nevjerojatnom sposobnošću krstarenja cyberspaceom, ali i pravnom birokracijom. Njoj je Backstrom simpatičan i, barem tehnički, ispunjava Backstromove liječničke recepte da „bude prijatelj“.
Na ulici pozornik u uniformi FRANK MOTO (Page Kennedy) dokazuje svoju vrijednost svladavajući počinitelje i reagirajući brzo u neprijateljskim uvjetima. Istodobno GREGORY VALENTINE (Thomas Dekker), Backstromov podstanar, dekorater i veza s podzemljem, gaji istinske simpatije prema zajedljivom policajcu. Protiv cijelog ovog slojevitog sustava potpore neprestano radi Backstromova bivša zaručnica AMY GAZANIAN (gostujuća zvijezda Sarah Chalke koja se pojavljuje više puta). Ona se nedavno vratila u Portland i na čelu je Odbora za građanski nadzor. Čini se da je naumila okončati Backstromovu policijsku karijeru.
Koristeći svoj mračni instinkt i neobične sposobnosti, Backstrom uvijek uspijeva nadmudriti svoje neprijatelje, manipulirati kolegama i, uz pomoć svoje ekscentrične ekipe, riješiti slučaj, iako se ne uspijeva baš prilagoditi sve većem senzibilitetu Portlanda 21. stoljeća.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.