Ocena: 8.5/10
Ocena korisnika: 10/10

Seriju "Isus iz Nazareta" snimljena je u 4 nastavka koju je prema scenariju Anthonyja Burgessa i Susa Cecchi d'Amica režirao slavni Franco Zeffirelli (i sam jedan od koscenarista). Serija je dojmljiv i senzibilan prikaz života i smrti Isusa Krista (Robert Powell): pratimo njegovo rođenje, djetinjstvo, susret s Ivanom Krstiteljem (Michael York) i njegovo krštenje, njegova čuda, te naposljetku raspeće i uskrsnuće.
Za ulogu Isusa Krista, među stotinama kandidata, Zeffirelli je odabrao Roberta Powella koji u to vrijeme nije bio zvijezda, ali je prema ocjeni redatelja uz talent imao sve karakteristike potrebne za tu zahtjevnu ulogu. Uz Powella, uloge u seriji tumače brojne velike međunarodne zvijezde, uključujući Sir Laurencea Oliviera, Anne Bancroft, Anthonyja Quinna, Michaela Yorka, Sir Ralpha Richardsona, Petera Ustinova, Claudiju Cardinale i dr.
Ova epska drama nastajala je četiri godine (1974. - 1977.), a osvojila je priznanje i pohvalu i kritike i vjerskih vođa diljem svijeta zbog svoje senzibilnosti i ekumenskog karaktera. Ovu međunarodno priznatu i nagrađivanu ekraniziranu verziju Isusova života karakterizira uzvišen stil, iskrenost te poštovanje vjerskih učenja i povijesnih izvora. Serija je snimana u Tunisu i Maroku, a osvojila je pet nominacija za nagradu BAFTA (1978) i dvije nominacije za Emmy (1978). Iste je godine osvojila i nagradu talijanske nacionalne udruge filmskih kritičara u tri kategorije (najbolja fotografija, kostimi i scenografija).

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.