Njujork, 1900. Bolnica Nikerboker je dom inovativnim hirurzima, bolničarkama i osoblju koje pomera granice medicine u vreme kad je stopa smrtnosti bila zapanjujuće visoka, a antibiotici nisu postojali. Novopostavljeni načelnik hirurgije je briljantni, arogantni otpadnik, dr Džon Tekeri, s čijom zavisnošću od kokaina i opijuma mogu da se mere samo njegova ambicija za medicinskim otkrićima i želja za dobrim glasom među svojim kolegama.
U bolnicu sa samo belim osobljem i pacijentima, dolazi izuzetno talentovan Afroamerikanac, diplomac Harvarda, dr Aldžernon Edvards, koji mora da se bori za poštovanje dok pokušava da nađe svoj put u veoma rasistički nastrojenom gradu.

Pokušavajući da zadrži svoju reputaciju u pružanju kvalitetne nege i da istovremeno zarađuje, bolnica Nikerboker se trudi da privuče bogatu klijentelu, dok se bukvalno bori da ostane otvorena.
S Klajvom Ovenom ("Potomci", HBO-ov "Hemingvej i Gelhorn", kandidat za Oskara u filmu "Bliskost") u glavnoj ulozi i u režiji Stivena Soderberga ("Neželjena dejstva", dobitnik Oskara za "Putevi droge", dobitnik Emi za HBO-ov "Moj život s Liberačijem")


O Likovima:
Dr Džon Tekeri (Klajv Oven) je arogantan, egocentričan i briljantan hirurg koji stalno radi do kasno u noć, ali ipak uspeva da zasija na hirurškoj pozornici.

Dr Aldžernon Edvards (Andre Holand) je talentovan hirurg koji je završio Harvard - jedini crnac koji je diplomirao u svojoj generaciji - čija je odlučnost da ga prihvate zbog njegovih sposobnosti, uprkos rasnih predrasuda, udružena s njegovom željom da nauči sve što može od dr Tekerija koji ga otvoreno prezire.

Herman Barou (Džeremi Bob) je ulizički, prevarantski, pohlepni upravnik bolnice koji bi sadio tikve s đavolom kako bi osigurao da Nikerboker, i on sam, ostanu na površini.

Kornelija Robertson (Džulijet Rajlans) nije samo upravnica bolničke kancelarije za socijalnu zaštitu, već i predsedava bolničkim odborom ulagača, kao opunomoćenica svog oca, brodovlasničkog tajkuna, kapetana Ogasta Robertsona (Grejndžer Hajns).

Lusi Elkins (Eva Hjuson) je naivna, mlada medicinska sestra iz Zapadne Virdžinije, koja je došla u Njujork radi avanture, a u Niku je toga našla više nego što je mogla i da zamisli.

Dr Bertram "Berti" Čikering Mlađi (Majkl Andžarano) je revnostan hirurg stažista, koji je došao u Nik radi romanse i uzbuđenja učenja od revolucionarnog hirurga.

Tom Kliri (Kris Salivan) je sirov i srdačan irski vozač ambulantnih kola, koji prima mito od bogatih pacijenata Nika i veoma uživa u maltretiranju onih koji mu se nađu na putu.

Sestra Harijet (Kara Simor) je irska katolička kaluđerica koja vodi sirotište pripojeno Niku. Njena staloženost krije tajni život koji će se vratiti da je proganja.

Dr Everet Galinger (Erik Džonson) je častoljubiv hirurg i deo Takerove ekipe, čija nada da će biti imenovan za asistenta šefa hirurgije biva uništena kada ta pozicija pripadne pridošlici.

Džejkob Spejt (Dejvid Fiero) je inspektor ministarstva zdravlja, koji iskorišćava privilegije svoje pozicije, tražeći nagradu za svakog pacijenta kojeg dovede u Nik.

Elenor Galinger (Maja Kazan), mlada majka i odana žena Evereta Galingera, žarko želi da vidi svog muža kako uspeva u Niku.

Dr Dž. M. Kristijansen (Mat Fruer) je Nikov posvećeni šef hirurgije, koji ne priznaje neuspeh kao mogućnost.

Bilo na kanalima:

Cinemax 2  ZDF  HBO2  HBO3  ZDFneo  HBO  Cinemax  

Sledeće epizode:

Nema TV podataka
PREPORUKE
 • Kazna (2016)

  danas
  image
  Bogatstvo i moć jedini su znak uspjeha u Istanbulu. U takvom svijetu vrijeme prolazi brže nego u svijetu običnih ljudi, a ljudski koncepti poput ljubavi,...
 • Gulperi (2018)

  danas
  image
  Gülperi je odrastala u tradicionalnom društvu u kojem dominiraju muškarci. Otac joj je branio pohađanje škole, sputavao njenu ambiciju da postane učiteljica i...
 • Zabranjeno voće (2018)

  danas
  image
  Zejnep je djevojka koja se strogo pridržava etičkih vrijednosti, ima za cilj uspješnu karijeru i teži tome, dok Jildiz vjeruje da ona zaslužuje više i brak s...
 • Internat za plemićke kćeri (2010)

  danas
  image
  Radnja je smeštena u doba Ane Karenjine, u 1877. godinu kada je ruska imperija bila u ratu sa Turskom. U centru zbivanja nalaze se učenice plave krvi, nadaleko...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.