Završni dio nagrađivane BBC-jeve trilogije "House of Cards". Je li Francis Urquhart napokon odigrao krivu kartu?

Ian Richardson vraća se ponovno na scenu kao podmukao, spletkarenju sklon, ali i uvijek zabavan britanski premijer Francis Urquhart. Urquhart se i dalje grčevito održava na vlasti, no već mu je 65 godina i svjestan je činjenice da neće dovijeka biti na vlasti. Javnosti je već puna kapa njega i njegove vladavine, a i sve se više šire glasine o raskolu u njegovoj stranci. Usprkos svemu, on je odlučan u namjeri da prije odlaska trajno obilježi vrijeme svoje vladavine i postane najuspješniji britanski premijer nakon Winstona Churchilla. Posredovanje u sporazumu između grčkog i turskog dijela Cipra od povijesne je važnosti i moglo bi učvrstiti njegovu reputaciju svjetskog mirotvorca. Preostalo je još samo da se postigne dogovor oko granica na moru. Urquhartova supruga Elizabeth (D. Fletcher) želi osnovati Zakladu Urquhart koja će očuvati njihovo ime za buduće naraštaje i financijski ih osigurati kada odu u mirovinu. To je žena naspram koje se Lady Macbeth čini blagom. Stane li joj netko na put, postaje bezobzirna baš poput svog supruga. Ona upoznaje Urquharta s poslovnim čovjekom iz turskog dijela Cipra, koji im otkriva da bogata nalazišta nafte leže baš u vodama na koje obje strane polažu pravo. On obećava Urquhartu bogatu nagradu..

I upravo u trenucima kad mu budućnost izgleda tako svijetla i sigurna, njegova prošlost, za koju je Urquhart mislio da je odavno zaboravljena i pokopana na Cipru još za njegove mladosti, izbija na svijetlo dana i prijeti mu uništenjem. K tome, Tom Makepeace, njegov popularni ministar vanjskih poslova, otvoreno konkurira Urquhartu za mjesto čelnika stranke. Može li Urquhart još jednom nadmudriti svoje protivnike ili je njegovoj nezaboravnoj karijeri došao kraj? Ostali glavni likovi u seriji su: ambiciozna mlada Claire Carisen (I. Blair), Urquhartova osobna tajnica i ljubavnica; Geoffrey Booza Pitt (N. Grace), trenutačno kancelar vojvodstva Lancaster, ali predodređen za politički uspon; Corder (N. Brimble), Urquhartov tjelohranitelj, snažan, šutljiv i nadasve smrtonosan.

Nagrade: nagrada koju dodjeljuje Variety Club, 1996. - osoba godine po izboru TV mreže BBC - Ian Richardson; BAFTA, 1995. - nominacija za najboljeg glumca - Ian Richardson.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.