Ljubav. Čast. Neposluh. Jedna od najomiljenijih britanskih televizijskih serija vraća se na male ekrane s novom glumačkom postavom: u raskošnoj produkciji razotkriva cijelu povijesnu epohu i tajne koje tinjaju iza zatvorenih vrata.
U ljeto 1930. obitelj Bellamy zauvijek je napustila svoj dom u londonskoj četvrti Belgravia. U praznoj kući odana sobarica Rose Buck prisjetila se njezinih sablasti, povijesti, ljubavi i ljudskih sudbina koje je obilježila. Posljednji je put za sobom zatvorila kućna vrata i otišla svojim putem - no srce je ostalo.

Godine 1936. Rose se igrom sudbine vraća na broj 165 ulice Eaton Place. Kod novih će vlasnika raditi kao domaćica. Sir Hallam i ledi Agnes Holland povratnici su iz Washingtona, gdje je Hallamu upravo istekao diplomatski mandat. No uoči Drugog svjetskog rata vremena se mijenjaju. Posluga više nije ni jeftina ni poslušna: pred Rose je velik posao. U bijelomu je svijetu dotle burno: Edward VIII. stupio je na prijestolje, fašizam uzima maha i Europa se polako, ali sigurno kotrlja prema katastrofi. U gospodskomu svijetu obiteljske kuće glavarska čast pripada ledi Maud Holland. Nedavno je obudovjela, no za svoje je godine itekako krepka. Na povratku iz Indije odlučila se nastaniti u Eaton Placeu, iako su se njezin sin i njegova prelijepa žena ondje već okućili. Jedva se poznaju, no sad silom prilika unatoč međusobnu zazoru moraju živjeti pod istim krovom. Priključuje im se i mlada ledi "Persie" Towyn, sestra ledi Agnes iz Walesa, koja ulazi u londonsko visoko društvo. Istaknut položaj u aristokratskom svijetu tijesno povezuje obitelj s političkim životom i britanskim dvorom, što je katkad i nezahvalna povlastica.

U posluzi uz Rose rade g. Pritchard, živčani batler antialkoholičar, karizmatični vozač Harry Spargo, darovita kuharica gđa Thackeray, razmetljiva mlada sudopera Ivy i povučena sobarica Rachel. G. Amanjit, Maudin odani indijski tajnik, našao se u neodređenu prostoru između "onih gore" i "onih dolje". Otmjena raskoš gospodske dokolice i radnička svakodnevica posluge dva su strogo odvojena svijeta. No uskoro otkrivamo da oba skrivaju labirint tajni, laži i sablazni.

Nova BBC-jeva serija nudi suvremenu interpretaciju odnosa između gospode i posluge u skladu s društvenim običajima 30-ih godina 20. stoljeća. Prekrasno snimljene uzbudljive priče i zvjezdana glumačka postava gledateljima jamče vrhunski televizijski doživljaj.

Bilo je na kanalima:

HTV1  

PREPORUKE
  • Pozlaćeno Doba (2022)

    image
    “Pozlaćeno doba” je period velikih ekonomskih promena u Americi. U tom kontekstu, priča počinje 1882. predstavljajući mladu Marijan Bruk, koja ostaje siroče posle...
  • Viktorija (2016)

    image
    „Viktorija“ prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju...
  • Asi (2007)

    image
    Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti. Zaslužuje epitet jedne od najboljih turskih serija. U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema...
  • Istrage vazduhoplovnih nesreća (2003)

    image
    Avionske nesreće prikazuje ovu i druge priče o neverovatnim opstancima i srceparajućim katastrofama nekih od najtragičnijih incidenata u istoriji avijacije.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.