Medicinska istraga je američka medicinska serija iz 2004.godine emitovana premijerno na NBC-u. Rađena u koprodukciji sa Paramount Network Television i NBC Universal Television Studiom. Serija se bavi slučajevima elitnog medicinskog tima iz Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH), koji istražuju neobične medicinske krize, poput naglih izbijanja ozbiljnih i tajanstvenih bolesti.

Neal McDonough i Kelly Williams se vraćaju na TV ekrane kao članovi mobilnog liječničkog tima iz Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH). Od njih se čekuje da otkriju pojave neobjašnjivih i strašnih bolesti. Ovi stručnjaci dolaze na sve lokacije, pod sv im uslovima i stavljaju stvari pod svoju kontrolu. Njihov posao podrazumjeva liječničku rekonstrukciju jezivih događaja, a sve kako bi se spriječila sljijedeća epidemija, kuga ili zaraza. McDonough, dr. Stephen Connor, je vođa tima koji spašava živote milione ljudi. No, cijena tog uspijeha je razdvojenost od njegove porodice.

Kelly Williams glumi Dr. Natalie Durant, koja se specijalizuje u polju patologije i epidemiologije. Ona radi pod nadzorom Connora, čovjeka kojeg poštuje. Ovaj elitni tim također uključuje Troya Winbusha kao stručnjaka Franka Powella, mirnog, ali okretnog medicinskog inspektora. Powell također radi sa dr. Miles McCabeom, najnovijim i najmlađim članom tima koji pokušava dokazati da je njegov "wunderkind" ugled zaslužen, no i pored toga on se bori da sazrije i održi korak sa svojim kolegama iz velike lige. Anna Belknap je žena koja se koristi nekonvencionalnim metodama kako bi držala medije pod kontrolom u toku kriza koje se javljaju i spriječila pojavu panike u javnosti.

Čitav tim Medicinske istrage nose veliko breme u kojem otkrivanje zagonetki znači spašavanje života. Svaku njihovu grešku mogao bi platiti cijeli Planet. Smrtonosni virusi, epidemije, karantene, katastrofe i sabotaže sastavni su dijelovi njihovog radnog dana. Uz svoj, oni riskiraju i živote čovječanstva.

Bilo je na kanalima:

O Kanal  RTV HIT  FTV  NOVA TV  

PREPORUKE
  • Istražitelji iz Majamija (2002)

    image
    Tim Horejšija Kejna (Dejvid Karuzo) istražuje misteriozna i neuobičajena ubistva, ali i rešava zagonetke u vezi sa pljačkama, silovanjima, samoubistvima, kao i...
  • Mesto zločina: Njujork (2004)

    image
    U centru pažnje je Mek Tejlor (Geri Sinis) načelnik njujorške kriminalističke laboratorije, čiji je posao da i u situacijama koje oskudevaju (vidljivim) dokazima...
  • Koreni (2018)

    image
    "Koreni" je serija nastala prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Radnja romana i serije odigrava se u imaginarnom selu Prerovo, u poslednjim decenijama 19....
  • The Island Doctor (2018)

    image
    Doctor Filipa Wagner travels to Mauritius to start a new life.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.