poster

Prava ljubav

Amor real (2003)

dramski, romantični | Meksiko

Ocena: 8.2/10
Ocena korisnika: 9.5/10
(34 glasova)

U drugoj polovici 19. stoljeća Matilde Penalver, kći generala i prekrasne aristokratkinje, zaljubljena je u siromašnog poručnika Adolfa Solisa. No njezina majka za nju ima drugačije planove. Davno prije odlučila je da se Matilde mora udati za moćnog bogataša, s obzirom da je obitelj na rubu bankrota. Manuel Fuentes, bogataš je koji stiže u Trinidad te se na prvi pogled zagleda u prelijepu Matildu. Augusta u tome vidi odličnu priliku da obitelj spasi od propasti. Manuel i Augusta postižu dogovor. Manuel će platiti sve obiteljske dugove, no zauzvrat Augusta ne smije kćeri nikada reći istinu da je ona posredovala u njihovom susretu. Kako bi bila sigurna da Adolfo neće pomutiti njezine planove, Augusta naredi svome sinu Humbertu da angažira glumicu koja će se pretvarati da je Adolfova žena, a uz sve to Adolfa smješta u zatvor. On bježi iz zatvora i pokušava pobjeći s Matilde odmah nakon njenog vjenčanja s Manuelom, no bivaju razotkriveni. Adolfo bježi, a Matilde, očajna i skrhana, govori Manuelu da je Adolfo njezina istinska ljubav. Potaknut ovom bolnom činjenicom, Manuel odvodi Matilde na svoje imanje na selu. Ondje će se unatoč gorkim optužbama i stalnim sukobima, s vremenom početi rađati ljubav. U međuvremenu Adolfo u svom očajničkom pokušaju da obnovi svoju ljubav, dolazi u kuću bračnog para pretvarajući se kao novi upravitelj. Manuel, nesvjestan Adolfovog pravog identiteta, nudi mu iskreno prijateljstvo. Adolfo uskoro uviđa da je Manuel pravedan i plemenit čovjek. Kada Matilde vidi ponovno Adolfa, shvaća da oni osjećaji koji su postojali spram njega više ne postoje te da njeno srce sada pripada njenom suprugu. Adolfo prihvaća svoj poraz i povlači se. Sretan par još veću sreću ostvaruje nakon Matildine objave da je u drugom stanju. Ova priča naizgled ima sretan kraj, no burni obrat nastaje kada Manuel saznaje da je njegov upravitelj i prijatelj, zapravo njegov suparnik. U trenu, sve se raspada i ova priča postaje okrutna drama koja je iz epizode u epizodu ispunjena ljubomorom, intrigama i nekontroliranom strašću.

Matilde (Adela Noriega)
Otmjena mlada žena porijeklom iz cijenjene obitelji, osjećajna, inteligentna, društvena i vesela. Odgajana je prema strogim moralnim načelima svoga vremena. Unatoč svojem aristokratskom porijeklu, Matilde zanemaruje društvena pravila svoje klase u trenutku kada se zaljublji u siromašnog vojnika. No, pod utjecajem majčinih intriga, Matilde se udaje za Manuela, bogatog mladića.

Manuel (Fernando Colunga)
Izvanbračni sin imućnog zemljoposjednika. Odrasta u siromaštvu i zbog toga je naizgled surov čovjek, no zapravo je vrlo pravedan i ljubazan. Nakon što odraste, Manuel nasljeđuje očevo bogatstvo. Njegove liberalne ideje su u suprotnosti s konzervativnim teorijama tog vremena, te iako on zapravo mrzi aristokraciju, zaljubljuje se u jednu pripadnicu tog sloja – Matildu.

Augusta (Helena Rojo)
Matildina mama koja će učiniti sve samo da spasi obitelj od propasti. Iz tog razloga ne preza ni pred čim kako bi svoju kćer Matildu bogato udala. Augusta nikada ne smije reći kćeri da je ona s njenim suprugom postigla dogovor.

Humberto (Ernesto Laguardia)
Mladi aristokrat koji je rođen i odgajan 'sa zlatnom žicom u ustima.' On je druželjubiv, uobražen, ravnodušan te lako pada pod utjecaj svojih prijatelja. Kockanje, zabave i žene su njegove glavne strasti. Njegov cinizam, tipičan za njegovu dob i porijeklo, samo je privid njegovog pravog stanja. Životne poteškoće izvući će iz njega časnog čovjeka koji se skriva iza ovog paravana.

Antonia (Chantal Andere)
Pametna i obrazovana, te kulturnija od većine djevojaka iz visokog društva. No, zbog nižeg statusa u društvu nije u mogućnosti ući u brak s nekim imućnijim. Ona se zaljubljuje u Manuela kada dobije posao na njegovom imanju. Njegov brak s Matilde čini je jako ljubomornom te služeći se raznim spletkama, ona postaje njegova tajna ljubavnica.

Rosario (Ana Martin)
Manuelova majka. Kao skromna djevojka bila je silovana od imućnog čovjeka koji je ostavlja u drugom stanju. S obzirom da nije bila u mogućnosti sama podizati dijete, ostavlja ga s lokalnim župnikom. Ona je dobra i skromna žena koja je puno toga propatila i koja ima jednu želju - biti u blizini svoga sina. Rosario je zaposlena kao sluškinja na sinovom ranču, a s obzirom da ga ne želi osramotiti, ona ne otkriva svoj pravi identitet.

Bilo je na kanalima:

Cinemania  

PREPORUKE
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
  • Obični ljudi (2006)

    image
    Dramska serija „Obični ljudi" je jedna urbana priča, koja prati život tri sestre i njihovih roditelja glumaca, od kojih svaka ima totalno različit životni put. Na...
  • Barwy szczescia (2007)

    image
    The protagonists are the inhabitants of Zaciszna Street in Warsaw. Some of them have known each other for years, some have just moved to the "Pod Sosnami" estate....
  • Larin izbor (2011)

    image
    Serija koja je osvojila zemlju i regiju, proizvod koji je prodan u čak 19 zemalja diljem svijeta i iz serijske uspješnice prerastao u filmski hit koji sa svakim...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.