Američka adaptacija BBC-jeve serije o detektivu iz 21. stoljeća, koji se na neki nepoznati način vrati u sedamdesete.
Gdje ste vi bili 1973.? Njujorški detektiv Sam Tyler (Jason O'Mara) nađe se u kulturološkom vrtlogu nemirnih vremena Vijetnamskog rata, Watergatea, ženske emancipacije, borbe za prava crnaca i homoseksualaca - bez mobitela, računala i MP3 playera. U prošlost se vrati iznenada, nakon što ga 2008. godine udari auto dok je progonio kriminalca. Svim silama se trudi shvatiti što mu se dogodilo i kako se može vratiti "kući".

Što se točno događa? Kao da se Sam našao na drugom planetu. To je poput Divljeg zapada: nekontrolirani kriminal, potkupljeni policajci... Kome može vjerovati? Prisiljen naviknuti se na drukčiji moralni kodeks i bez visokotehnoloških pomagala u borbi protiv kriminala, Sam dolazi u sukob sa svojim novim šefom u 125. postaji, poručnikom Geneom Huntom (Harvey Keitel), koji se radije služi šakama nego što rješava zločine. Hunt, kojega njegovi ljudi obožavaju, trudi se kriti humanost ispod grubog ponašanja i sjajnih instinkata, za razliku od Samovog politički korektnog pristupa. Ali njih dvojica nevoljko tvore sjajan tim, svidjelo im se to ili ne.
Tu su i drugi pripadnici 125. postaje. Detektiv Ray Carling (Michael Imperioli), krupni, opaki tip u stalnom sukobu sa životom. Ray je seksist, ali je uvijek dobar kad zagusti. Prije Samovog dolaska je Ray bio zlatni dečko postaje i prvi Geneov čovjek, ali sad se mora nadmetati sa Samom za Geneovo odobravanje.
Annie Norris (Gretchen Mol) je pripadnica Ženskog policijskog biroa. U vrijeme kad su žene u policiji obavljale samo najjednostavnije zadatke, najinteligentnija je u postaji. I ne nada se da će joj se ostvariti san da postane prava policajka. Sad se bori protiv seksizma onog vremena, no Sam se njoj obraća za pomoć pri snalaženju u toj novoj stvarnosti.
Mladi detektiv Chris Skelton (Jonathan Murphy) je dobar momak koji se pokušava snaći u beskompromisnom svijetu, ali zasad je na strani Genea i Raya. Impresionira ga Samovo razmišljanje, ali ga to i dovodi u sukob s Geneom i njegovom starom školom.
Godine 2008. Sam je bio zaljubljen u Mayu Daniels (Lisa Bonet). Iako se Maya i Annie nikad neće upoznati, Annie je ugazila put Mayi da postane prava policajka. Nastaje zanimljiv ljubavni trokut između Sama, Annie i njegove žudnje da se vrati Mayi.
U Samovoj zgradi živi Vjetruška, slobodoumna posthipijevska djevojka koja podučava Sama kulturološkoj revoluciji koja se odvija pred njegovim zaprepaštenim očima. Kako će se Sam nositi s tim i pokušati ostati vrhunski detektiv, istodobno se pokušavajući vratiti u 2008. godinu? Možda će doznati da između New Yorka 1973. i 2008. i nije tako velika razlika.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
  • WaPo Bodensee (2017)

    image
    A team of German maritime police solve crimes on and around Lake Constance.
  • Uhvatiti ubojicu (2018)

    image
    Each episode of To Catch a Killer unfolds as an epic game of cat-and-mouse, leading to the bombshell moment when these two iconic adversaries come together in an...
  • Snimci iz istraga (2019)

    image
    Homicide investigations unfold through taped footage in Investigation Discovery's true-crime series The Murder Tapes. The series provides an up-close perspective...
  • Dosije

    image
    Srpski "Fox crime" rekonstruiše zločine koji se odvijaju pred našim očima. Ubistva, pljačke, otmice, trgovina ljudima...naći će se u fokusu kriminalističkih...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.