Bunar je mesto gde se čuva voda a voda znači život. Serija “Bunar” je drama egzistencijalizma. Potraga za smislom. Za odgovorom zašto zapravopostojimo na ovom svetu. Glavni junak- profesor filozofije Radomir Pavlović (Igor Đorđević, ujedno i glavni kreator serije) traži upravo to- smisao. On je na vrhuncu svoje moći kada krene na taj put - dovoljno mlad Selimovićevih četrdesetih a opet nedovoljno star da razume sve što će ga na tom putu snaći. Sklon svemu a opet ničemu nije.
Otklonjen od svega, čak i iz svoje Šumadije iz koje potiče i gde je centralno mesto radnje; ili bar tako misli. “To su te četrdesete.”, rekao je jedan od najvećih pisaca ovog jezika, Meša Selimović – da je to ružno doba, da si još mlad da imas želje a star da ih ostvariš – Deset gore ili dole i sve bi bilo u redu. Radomir ima 45 i nigde je. Sve je i ništa nije. Videćemo ga kako počinje naša priča kao najlepšeg, najlogorečnijeg, svemuštog, kao uspešnog profesora, omiljenog u medijima, pisca kultne knjige- ali jedan događaj menja sve i sve se to ruši preko noći. Ide u svoju rodnu kuću, rodno selo u centru Karađorđeve Srbije koje više nije onakvo kakvim ga on pamti.

Bilo je na kanalima:

FTV  B92  Superstar TV  Prva  Prva TV CG  Film Klub Extra  

TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.