Priroda je puna boja koje često uzimamo zdravo za gotovo. U ovom BBC-jevom dvodijelnom dokumentarnom filmu David Attenborough kreće se od prašuma Kostarike do snježnih vrhunaca Škotskog visočja kako bi otkrio izvanredne načine na koje se životinje služe bojom. Paun je evolucijom dobio kitnjasti rep kako bi zadivio paunice, blistave boje otrovnih žaba skreću pozornost na njihov smrtonosni otrov, a narančasto-crne pruge na neočekivan način pomažu bengalskom tigru da se prikrada plijenu.
Nove tehnike snimanja - od kojih su neke razvijene posebno za ovu seriju - omogućuju nam da vidimo boje koje inače ne zamjećujemo okom. Od ultraljubičastog signala na krilima leptira i oznaka na glavi češljoustki do čudnih uzoraka polarizacije, vidljivih kod paunskog ustonošca, David Attenborough otkriva skroviti svijet boja.
Što se, dakle, događa životinjama kad njihov svijet promijeni boju? Svjedoci smo toga kako se boje mijenjaju u svijetu koji se zagrijava i saznajemo kakav je učinak tog procesa na životinje, kako se neke od njih snalaze na neočekivane načine te kako boja može biti sastavni dio borbe za preživljavanje. U rasponu od odvažnog i genijalnog, do varljivog i bizarnog, Attenboroughov Life in Colour vizualna je poslastica koja će vam iznenaditi, očarati i zaslijepiti osjetila.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.