Intimna drama o ljubavi i izdaji, gospodarima i robovima i muževima i ženama: serija «Rim» predstavlja hroniku epskog perioda pada Republike i nastanka Carstva.
"Rim" je saga o dva obična rimska vojnika i njihovim porodicama. To je intimna drama o ljubavi i izdaji, gospodarima i robovima, muževima i ženama i predstavlja hroniku epskog perioda pada Republike i nastanka Carstva. Serija počinje 52. godine p.n.e., nakon uspešnog okončanja majstorskog osvajačkog pohoda Gaja Julija Cezara na Galiju koji se, nakon osam godina ratovanja, priprema za povratak u Rim. Kreće kući sa hiljadama odanih prekaljenih vojnika, ogromnim plenom u vidu zlata i robova i populističkim planom za radikalne društvene promene. Prestrašena aristokratija preti da će suditi Cezaru za ratne zločine čim bude kročio u Rim. Cezarov stari prijatelj i mentor Pompej Magnus pokušava da izazove pobunu kako bi održao ravnotežu vlasti. Dva Cezarova vojnika, Lucije Vorenus i Tit Pulo, suprotstavljaju se Pompejevom planu i tom prilikom pridobijaju večitu zahvalnost Cezara i njegovog klana, što omogućava dvojici plebejaca da bace pogled izbliza na vladajuću klasu. Pulova i Vorenusova sudbina će postati povezane sa sudbinom Cezara, Marka Antonija, Kleopatre i malog Oktavijana, neobičnog i nesvakidašnjeg deteta koje će, uz pomoć političkog lukavstva i krvave sile, postati prvi rimski car.

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.