WHARFEDALE ELYSIAN1 I ELYSIAN C

četvrtak, 28. oktobar 2021. 08:05

Whrafedale ne treba posebno predstavljati. Ipak on je poput KEF-a i Tannoya starosjedioc na ovim prostorima, barem nekih 37 godina ako ne i duže. Konstrukcijska rješenja koja su dolazila iz te zvučničke kompanije nerijetko su imala dosta poklonika, neki modeli i dan danas besprijekorno funkcioniraju.
Autor: Darko Brlečić
Wharfedale je svoju seriju Elysian nadopunio s dva nova modela. Elysian 1 i Elysian center. Elysian 1 je kompaktna dvostazna zvučnička konstrukcija namijenjena za smještaj na stalak. Funkcionirajući u dvosmjernoj konfiguraciji, ELYSIAN 1 je opremljen prilagođenom dubokotonskom  jedinicom sa  tzv. matričnim basom od staklenih vlakana. Terminacija jedinice je izvedena s vrlo fleksibilnim gumenim okvirom i pokretana posebno razvijenim motornim sustavom s niskim izobličenjem, bas jedinica od 180 mm (7”) može dosezati ispod 49 Hz, otkrivajući cijelo tijelo i utjecaj udaraljki, žičanih i puhačkih instrumenata s detaljima i dubinu koju druge opcije zvučnika za montažu jednostavno ne mogu doseći.
Elysian centar funkcionira u trostaznoj  konfiguraciji, on je također opremljen prilagođenom  dubokotonskim  jedinicama sa  tzv. matričnim basom od staklenih vlakana. Terminacija je također izvedena  s vrlo fleksibilnim gumenim okvirom i pokretana  posebno razvijenim motornim sustavom s veoma niskim izobličenjem, dubokotonske  jedinice od 220 mm (8,5”) mogu raditi  ispod 27 Hz.  ELYSIAN zvučnički kabineti dizajnirani su kako bi poboljšali akustičnu snagu jedinica i dali komad namještaja na koji vlasnik može biti s pravom ponosan. Ručno izrađeni furniri poboljšani su pravim lakovima za glasovir, ručno polirani na šest razina dubine. Ovaj izvrstan dodir nudi uistinu izvanrednu estetiku. premca u ovoj cijeni. Za oba modela zvučnika postoje posebno dizajnirani stalci koji omogućuju akustičku stabilnost i estetsku uklopivost. Dostupnost i cijena kod domaćeg uvoznika su velika nepoznanica.
https://www.wharfedale.co.uk/
 
Post WHARFEDALE ELYSIAN1 I ELYSIAN C je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.