Umro je Željko Mavrović: Zagrebački filmski i kazališni glumac

subota, 22. januar 2022. 11:02

“S tugom smo danas primili vijest da nas je napustio naš dragi kolega, glumac Željko Mavrović, dugogodišnji član ansambla kazališta Žar ptica. Poznati TV, filmski i kazališni glumac – u našem kazalištu prvi je put nastupio 1991. godine u predstavi U tuđem dvorištu, u ulozi kapetana Kuke (fotografija iz predstave). 
Bio je to početak nezaboravne suradnje, druženja i legendarnih kazališnih kreacija koje je takvima mogao učiniti samo Željko.
Njegova dječja zaigranost i radost glume očaravali su njegove kolege na sceni, jednako kao i djecu u publici.
Tada djeca, a danas mladi ljudi sigurno će ga se sjećati po ulogama u predstavama Islandski stražar, Pas koji nije znao lajati, Kad se vrazi žene, Dugonja, Trbonja, Vidonja, Snježna kraljica, Vilinska svirala, Bonton, Vesela kutija, Baka Mokoš i unuk Sunce ….koje su mogli gledati na našoj sceni do 2005. godine.
Nakon toga, pa sve do mirovine, bio je član ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka.
Izražavamo iskrenu sućut obitelji Mavrović.
Počivaj u miru dragi Željko.
Voli te i pamtit će te tvoja Žar ptica” tužnu vijest o smrti zagrebačkog glumca u 76 godini podijelili su iz njegova kazališta. 
Iza Mavrovićeva bogatog portfolija ostaju role poput svećenika Alberta u Bitangama i princezama ili čuvara zatvora u Počivali u miru, inspektora Bane u Običnim ljudima, psihijatra u seriji Cimer raj, uloge u Ljubav u zaleđu, Ptice nebeske, Putovanje u Vučjak, Nepokoreni grad, Prizori iz obiteljskog života, Mačak pod šljemom i Punom parom. Od uloga na fillmu ga se moglo vidjeti u: Sonja i bik, Noćni brodovi, Max Schmeling, Duga mračna noć, Capuccino zu Dritt, Srce nije u modi, Novogodišnja pljačka, Pont Neuf, Tamburaši, Snađi se druže, Izbavitelj i Kuća.

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.