Telemach završio uvođenje prvih 10 gigabitnih mreža

petak, 27. januar 2023. 07:34

Hrvatski operater Telemach priključio je grad Rijeku na svoju optičku mrežu od 10 giga.
Time je zaokružio prvi val svog investicijskog ciklusa u velikim gradovima u zemlji i sada nudi 10 giga usluga za preko 100.000 domaćinstava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci. Kako navode iz kompanije, sada mogu uživati u brzinama interneta kojima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.
Osvrćući se na razvoj, Danijela Bistricki Morović, članica uprave i CTO Telemacha Hrvatska, rekla je: „Uz snažno ulaganje u jednu od najnaprednijih optičkih mreža na svijetu, u godinama koje su pred nama moći ćemo ponuditi naše korisničke usluge sa najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža donosi razvojni potencijal cijeloj zajednici, što želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske, stoga je nastavljamo intenzivno graditi, istovremeno pružajući korisnicima tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac” .
Sve u svemu, Telemach Hrvatska uložio je 1,7 milijardi kuna (226 miliona eura) u svoje fiksne i mobilne mreže u prvom petogodišnjem ciklusu.
61

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.