Novosadska premijera filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“ uz unplugged svirku Gileta

četvrtak, 24. jun 2021. 15:38

Jubilarna godina bioskopa Arena Cineplex donela je brojne nove sadržaje koji su naišli na oduševljenje publike raznih interesovanja, dok prava poslastica iz sveta filma i muzike stiže 24. juna.
U četvrtak, 24. juna u 20 časova, u saradnji sa Udruženjem Free Space, u najvećoj sali bioskopa Arena Cineplex biće održana novosadska premijera filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“. Nakon projekcije publika u sali će imati priliku da prisustvuje unplugged svirci frontmena grupe Električni orgazam, Srđana Gojkovića Gileta, kao i razgovoru o filmu. Karte po ceni od 800 dinara su u prodaji na blagajnama bioskopa.
Gosti ovog specijalnog događaja biće rediteljka i producentkinja filma Marija Vukić i glavni akter, Srđan Gojković Gile, koji je pripremio sjajan muzički program. Prateći Električni orgazam na njihovoj prekookeanskoj turneji proleća 2018. godine, prikazan je portret jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, otkrivajući zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 40 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sećanja samih članova benda. No censure, no filter.
Poslednji album Električnog orgazma “Gde smo sad?” svojim nazivom kao da poziva na rekapitulaciju i rezimiranje karijere, no situacija u stvarnosti je drugačija. Kritičari su puni hvale i ističu kako bend zvuči veoma sveže i nadahnuto, a pritom nastupa po regionu i nešto daljem inostranstvu, te se nakon 41 godine karijere i dalje drži u vrhu domaće rokenrol scene. Upravo jedna od tih inostranih turneja, po Kanadi i SAD, sasvim slučajno i spontano je poslužila kao povod za prvi dokumentarni film o Električnom orgazmu u četiri decenije dugoj karijeri grupe.
Film “Električni orgazam za ljude budućnosti” prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, a nagrađen je Specijalnom nagradom festivala  Prvi kadar u Istočnom Sarajevu.
Obezbedite svoje mesto na vreme.
Foto: Miško Nećak
The post Novosadska premijera filma „Električni orgazam za ljude budućnosti“ uz unplugged svirku Gileta appeared first on Trecisvijet.com.

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.