Nintendo Switch emulator Yuzu dostupan je na Androidu

nedelja, 04. jun 2023. 19:26

Nintendo Switch je jedna od najprodavanijih konzola u svijetu, no kao i svaka konzola ima svojih prednosti i mana. S jedne strane, radi se o prijenosnoj konzoli koja vam omogućava igranje u pokretu nekih od najboljih ekskluziva na tržištu kao što su Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Super Smash Bros Ultimate, Super Mario Odyssey, a s druge strane cijena same konzole i igara je takva da si mnogi ne mogu priuštiti.
Stoga, mnogi pribjegavaju igranju putem emulatora na PC-u, gdje mogu igrati igre u većem framerateu i rezoluciji. Oni koji prate emulator scenu sigurno su čuli za Yuzu, jedan od najpopularnijih Nintendo Switch emulatora za računala. Postoji više od tri godine, a sada je konačno dostupan na Android uređajima. Međutim, treba napomenuti da je emulator u ranoj fazi razvoja i da neće baš svima raditi.
Za emulator vam je potreban uređaj s Android 11 ili novijim operativnim sistemom, Qualcomm Snapdragon procesor (Snapdragon 865 ili noviji) s Adreno grafikom i 8 GB RAM-a ili više. Što se tiče drugih procesora, poput Exynosa ili MediaTeka, oni za sada nisu podržani zbog lošijih grafičkih drivera od onih u Adreno sustavima. Što se performansi tiče, sasvim su pristojne.
Nekoliko igara već se može igrati u 60 fps-a poput Super Mario 3D World + Bowsers’ Fury, The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, no neke zahtjevnije igre, poput Super Mario Odyssey i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, zahtijevaju još rada. Sustav hlađenja također igra važnu ulogu, jer visoka temperatura dovodi do pada performansi u igrama.
Yuzu emulator je dostupan za preuzimanje putem Google Play trgovine. Postoje dvije verzije Yuzua: besplatna verzija i verzija koja se plaća (Early Access), a koja daje rani pristup novim značajkama.
pcchip.hr
67

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.