MUX A: Nakon žalbe ponuđača izmijenjena tenderska dokumentacija

četvrtak, 26. januar 2023. 14:39

Za potrebe nabavke opreme u digitalnom Multipleksu A, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine je 22.06.2022. godine raspisalo tender. Iako je otvaranje ponuda za pomenutu javnu nabavku trebalo biti 19.09.2022. godine ono je pomjereno za 07.10.2022. godine zbog žalbe BBS d.o.o. Sarajevo. No ni nakon ovog datuma nismo saznali koja firma je bila najpovoljnija na natječaju. Ni nadležno Ministarstvo kao ugovorni organ niti Agencija za javne nabavke se nisu oglašavale niti nudile informacije o ovome tenderu a javnost je imala nezvanične informacije da je cijeli postupak završio pred Uredom za razmatranje žalbi, i da se na postupak žalio neko od ponuđača.
No jučer se na web stranici Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine pojavila informacija, odnosno Odluka o izmjeni Tenderske dokumentacije za nabavku opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini. Prema podacima iz ove odluke, vidljivo je da cijeli postupak završio pred Uredom za razmatranje žalbi koji je svoju odluku donio 21.12.2022. godine.
Iz ove odluke Ministarstva je vidljivo da su se na postupak žalili „BOSNIEN BUSINESS SYSTEMS” Sarajevo i „ENERGO TSO” Sarajevo a Ured za razmatranje žalbi je naložio ugovornom organu da „ u ponovljenom postupku u skladu sa svim ocjenama ovog organa po žalbenim navodima izmijeni tendersku dokumentaciju, odnosno na osnovu svega donese pravilnu i na zakonu zasnovanu Odluku, i izvrši odgovarajuća izmjenu u Tenderskoj dokumentaciji za nabavku opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini. Novi rok za otvararanje ponuda je 15.02.2023. godine u 10:15 sati.
Na šta su se pomenute firme žalile, možete pogledati u nastavku.
422

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.