Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla prve transformatore za evropsko tržište

sreda, 27. septembar 2023. 13:31

Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla je prve transformatore za evropsko tržište. To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini, obzirom da je ovo jedinstvena fabrika u poslijeratnom preiodu u našoj državi.
Bosanskohercegovačka fabrika transformatora Energoin trafo d.o.o. Visoko izvezla je svoje prve distributivne transformatore na evropsko tržište, tačnije u Holandiju, te time ozvaničila dugoročno potpisani Ugovor za proizvodnju i izvoz transformatora u Holandiju.
To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini, obzirom da je ovo jedinstvena fabrika u poslijeratnom preiodu u našoj državi.
Iz kompanije ističu da ovo predstavlja veliki uspjeh u samom startu i razvoju proizvodnje transformatora, kako za njih, tako i za cjelokupnu Bosnu i Hercegovinu, te se nadaju da će u budućnosti nastaviti još više širiti svoje poslovanje, jačati našu industriju, nauku i razvoj ovog energetskog proizvoda, kao i osposobljavati mlade kadrove naše države za ovu vrstu industrije.

Još

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.