SINOPSIS

Povratak je jugoslovenski crno-beli igrani film snimljen 1966. godine u režiji Živojina Pavlovića, a po scenariju Branimira Torija Jankovića. Zbog radnje smeštene u milje društvenih marginalaca i izrazitog pesimizma se često navodi kao jedno od tipičnih ostvarenja pokreta kasnije poznatog kao crni talas.
Bivši kriminalac pokušava da se posle izdržane kazne, prilagodi novoj sredini. Dolazi do sukoba sa nekadašnjim drugovima koji žele da ga upletu u nove kriminalne poduhvate ali i razumevanje devojke sa kojom želi da otpočne novi i pošteniji život. I na kraju njegova smrt kao rezultat nesporazuma, nesrećnih okolnosti i loše sudbine.

Fotografije

PovratakPovratak

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Konrad i Mišel (2018)

    image
    Tokom porodičnog odmora, Conrad, samotnjak sa socijalnom anksioznošću, pronalazi utehu s Michelle, koja ima ličnih problema. Oboje sa suicidalnim sklonostima,...
  • Becoming a Father (2020)

    image
  • Kutija (2011)

    image
    Godina je 1992. Jugoslavija se raspada. Stotine ambasada se zatvara i napuštaju zemlju. Tri mladića iz Beograda pakuju njihove stvari. Film koji otkriva kako...
  • Majčino svedočenje (2001)

    image
    Najcrnje slutnje majke bivšeg robijaša obistinjuju se kada shvati da joj je sin upleten u ubistvo.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.