Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 8/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Grčko ostrvo, 1908. godine. Ben Kingsli tumači lik sitnog birokrate i polu-špijuna koji se povezuje sa pomalo sumnjivim muškarcem i ženom. Zajedno smišljaju intrigantnu prevaru da bi izvršili pljačku arheoloških nalaza. Lik Bena Kingslija nikad ne sumnja u ono što radi ili ono što mu je rečeno da uradi, čak i kad to zapreti da uništi sve do čega mu je stalo.
Godina je 1908. i posle vekova neometane vlasti, Otomansko carstvo se ubrzano raspada. Kao posledica toga, turski tajni agenti – oni koji još nisu eliminisani, bilo smanjivanjem carstva, bilo smrću – operišu u vakuumu, a njovi nadređeni znaju malo o njihovim aktivnostima i još manje ih je briga šta rade. Jedan od takvih špijuna je Ben Kingsli, sitni birokrata bez ambicija. Kada mu narede da pomogne sumnjivim engleskim građanima, Čarslu Densu i Helen Miren, u pljački dragocenog grčkog artefakta, Kingsli posluša naređenje bez pitanja. Čak je pripremljen da prati naredbe i prevari Densa čim je pljačka obavljena. Ali kako film napreduje, Kingsli postaje sve manje propisni vladin funkcioner i sve više i više enigma – za Densa, Miren, svoju zemlju i za samog sebe. Mnogo više od običnog filma o prevari, „Paskalijevo ostrvo“ slojevitije je od artičoke.

Fotografije

Paskalijevo ostrvo

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.