SINOPSIS

Dokumentarac o čuvenom pozorištu Apolo na Menhetnu. Film je protkan arhivskim snimcima, muzikom, komedijom i plesnim nastupima, scenama iza kulisa sa timom koji pokreće pozorište, kao i intervjuima sa umetnicima.
Film dokumentuje jedinstvenu istoriju i savremeno nasleđe njujorške znamenitosti, pozorišta Apolo. Tokom prethodnih 85 godina, ono što je osnovano kao utočište za marginalizovane umetnike postalo je cenjeno pozorište crnačke briljantnosti i osnaživanja. Film je protkan arhivskim muzičkim insertima, komedijom i plesnim nastupima, scenama iza kulisa sa timom koji pokreće pozorište, kao i intervjuima sa umetnicima poput Komona, Džejmija Foksa, Saviona Glovera, Peti Label, Smokija Robinsona i Farela Vilijamsa. Reditelj Rodžer Ros Vilijams ne istražuje samo borbu crnaca u Americi, već i ulogu umetnosti u toj borbi, kao i ključnu ulogu koju Apolo nastavlja da igra u kulturnoj konverzaciji, osvetljavajući put u budućnost.

Fotografije

Pozorište ApoloPozorište Apolo

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.