SINOPSIS

Intiman prikaz života Roberta Mejpltorpa, jednog od najkontroverznijih i najuticajnijih fotografa 20. veka, od njegovog uspona tokom dekadentnih 1970-ih u Njujorku, do njegove smrti, 1989, u 42. godini života.
Robert Mejpltorp je verovatno jedan od najvažnijih umetnika 20. veka. Mejpltorp je sebe otkrio, seksualno i umetnički, u Njujorku tokom sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka. Film istražuje Mejpltorpov život, od trenutka kada se sa Peti Smit uselio u čuveni hotel Čelzi, dom za svetsku boemsku elitu. On ovde počinje da fotografiše stanovnike hotela, a njegov novi krug prijatelja čine umetnici, muzičari, poznate ličnosti, filmske zvezde i članovi S&M podzemlja. Mejpltorpove fotografije su isticale erotiku na način koji do tada nije prikazivan u javnosti. Film istražuje preplitanje njegove umetnosti sa seksualnošću, kao i borbu da bude priznat u mejnstrim krugovima. “Mejpltorp” je sofisticirani portret umetnika na vrhuncu stvaralaštva, ali i prikaz samodestruktivnih nagona koji će ugroziti njegov život.

Fotografije

MejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorpMejpltorp

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.