Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 7/10
(7 glasova)

SINOPSIS

Film govori o Džavedu, britanskom tinejdžeru pakistanskog porekla koji odrasta u malom gradu Lutonu tokom vlasti M. Tačer i buni se protiv roditeljskih i kulturoloških očekivanja uz pomoć muzike Brusa Springstina.
Muzika i tekstovi večnih pesama Brusa Springstina prate inspirativnu dramu „Zaslepljen svetlošću“ scenariste/reditelja/producenta Gurindera Čade (Bend It Like Beckham). Film govori o Džavedu (Vivijek Kalra), koji odrasta u malog gradu Lutonu, u Engleskoj, 1987. godine. Usred rasnih i ekonomskih previranja tog doba, on piše poeziju da bi pobegao od netolerancije u svom rodnom gradu i rigidnosti svog tradicionalnog oca. Ali kada ga školski drug upozna sa muzikom „The Bossa-a“, Džaved počinje da pronalazi paralele sa svojim životom radničke klase u moćnim Springstinovim tekstovima. Dok Džaved otkriva katarzični ventil za svoje snove, on takođe pronalazi hrabrost da se izrazi na svoj, jedinstven način.

Fotografije

Zaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošćuZaslepljen svetlošću

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.