SINOPSIS

Brušeći svoj stil i karakterišući sebe kao indi filmskog stvaraoca u Nemačkoj ranih 90-ih, Uve Bol nikada nije mogao da zamisli život koji će iskusiti.
Imao je takvu karijeru koja ga je dovela do neverovatnih uspona kao što su rad sa glumcima oskarovcima i snimanje filmova sa budžetom od 60 miliona dolara, ali opet dostigao je i najniže udarce kada su glumci javno omalovažavali svoje filmove na kojima su radili sa Bolom ili kada su se na internetu pojavljivale peticije od nekoliko stotina hiljada potpisa sa apelom da prestane da pravi filmov.
Ništa od ovoga nije sprečilo Uvea da nastavi da snima film za filmom, stvori ukupno 32 igrana filma, pre nego što se povuče i otvorio uspešan restoran. Već kultna legenda, Uve Bol ostaće zauvek upamćen u filmskom svetu. Neki će ga pamtiti kao modernog Eda Vuda, koji je filmove snimao tako loše, da su ispadali dobri. Drugi će ga pamtiti kao plodnog filmaša koji je došao iz malog grada u Nemačkoj i nikada nije ugrozio svoj integritet dok je kreirao svoj put u Holivudu.

Fotografije

Priča o Uve Bolu

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.