poster

MRAČNA PROŠLOST

THE LOCUSTS (1997)

dramski | SAD

Ocena: 6.0/10

SINOPSIS

Duh Tennesseeja Williamsa žari i pali punom snagom u prvijencu Johna Patricka Kelleyja. Seksualno aktivna udovica, lutalica s tajnom, čedna mjesna ljepotica i autistični mladić poniru duboko u pakao južnjačke nesnosne vreline, suočeni s neizbježnom tragedijom!

Lutalica Clay Hewitt (Vince Vaughn) nalazi privremeni smještaj na ranču udovice Delilah Potts (Kate Capshaw). Iako je njezina reputacija gutačice muškaraca neosporna, Clay pronalazi ljubavni interes u znatno mlađoj i nevinijoj ljepotici Kitty (Ashley Judd). Pod budnim očima mještana i udovice Potts, Clay se sprijatelji s Kitty, ali i s udovičinim autističnim sinom, Flyboyem (Jeremy Davies). Pokušavajući ga naučiti neke osnovne stvari poput oblačenja i uspostavljanja kontakta s djevojkama, ujedno odbijajući seksualne prijedloge stanodavke, Clay je u sve nezavidnijoj situaciji. Luda zbog neuspjeha kod zgodnog mladića, Delilah je spremna na radikalne postupke koji prijete razotkrivanjem mračnih tajni iz njezine, ali i Clayove prošlosti... Film Johna Patricka Kelleyja staromodan je u najboljem smislu te riječi. U mnogome nalik na legendarne filmove snimane po uzoru na drame Tennesseeja Williamsa, ova sjajna priča ne usteže se od osjećaja, bogate karakterizacije i potresnih raspleta. Kate Capshaw ("Ljubavno pismo", "Susjedi") sjajna je kao udovica željna kontrole, Vince Vaughn ("Wedding Crashers") kao lutalica s osjećajem krivnje, Jeremy Davies ("Dogville", "Solaris") je postavio nove standarde sjajno tumačeći lik mentalno zaostalog mladića, a Ashley Judd ("Netko poput tebe") pokazala je zbog čega danas slovi kao jedna od najtraženijih glumica!

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.