Ocena: 7.5/10
Ocena korisnika: 8.1/10
(65 glasova)

SINOPSIS

Novi francuski akcioni hit sa budžetom od 80 miliona dolara, u kojem glume VINSENT KASEL, ŽERAR DEPARDJE i OLIVIJE GURME. Prvi od dva dela filmske biografije posvećene Žaku Mezrinu (1936 – 1979.) vrtoglavi je uvod u harizmatičnu karijeru kriminalca koji je postao ime o kome se priča u čitavoj Francuskoj. Uprkos isprekidanom narativnom pristupu, formativne epizode u Mezrinovoj vladavini „većoj od života“ prepliću se dovoljno snažno da stvaraju moćnu celinu. Vinsent Kaselova izvedba, koja je podrazumevala da mora da se ugoji i smrša 20 kilograma da bi ličio na Mezrina tokom dve decenije njegovog života savršeno funkcioniše u priči nabijenoj akcijom, nasiljem i besprizornim vulgarnostima. „Državni neprijatelj broj jedan: 2. deo“ predstavlja Mezrinov portret na njegovom vrhuncu dok naginje ka polupromišljenim političkim motivima i nastavlja svoj hod preko razapetog užeta između življenja punim plućima i katapultiranja prema svojoj neizbežnoj sudbini. Krvavi obračuni, smela bekstva – iz sudnice usred suđenja, iz zatvora, kao i impresivni lov organizovan protiv njega – i šepurenje za štampu ilustruju Mezrinovu samouverenost i aroganciju očekivanim bojama.

Fotografije

Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1Državni neprijatelj broj 1

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.