poster

Jedina igra u gradu

THE ONLY GAME IN TOWN (1970)

Reditelj: George Stevens

Ocena: 5.7/10

SINOPSIS

Fran (E. Taylor), nekadašnja zabavljačica u noćnim klubovima na rubu srednjih godina, boravi u Las Vegasu tražeći zabavu i čekajući da joj se javi ljubavnik, bogati poduzetnik Lockwood iz San Francisca, no koji ne pokazuje namjeru da se razvede i nju oženi. U jednom klubu Fran slučajno upozna pijanista Gradyja (W. Beatty) koji ovdje radi s lokalnim komičarem. Njih dvoje očijukaju, budući da se žele dobro provesti bez obaveza, no Fran počinje otkrivati njegovu tamnu stranu. On je, naime, strastveni kockar koji se ne može osloboditi svoje ovisnosti, a sanja o tome da bogat napusti Las Vegas i da se proslavi u New Yorku. Iako to nisu željeli, njih se dvoje zaljube i odluče promijeniti svoje planove...

"The Only Game in Town" dopadljiva je i solidna drama, iako se ne može uvrstiti u najbolja ostvarenja slavnoga američkoga redatelja Georgea Stevensa (Div, Shane, Mjesto pod suncem). Priča je to o dvije nesuđene zvijezde koje je pogrešan životni put učinio nesretnima, no koji usprkos razočaranjima pronađu utjehu jedno u drugome. Glavne uloge tumače slavni hollywoodski glumci, Elizabeth Taylor (Cleopatra, Mačka na vrućem limenom krovu) i Warren Beatty (Sjaj u travi, Bonnie i Clyde). Iako je radnja smještena u Las Vegas, većina filma je snimljena u Parizu na nagovor glavne glumice, jer je njezin tadašnji suprug Richard Burton tamo radio. Glazbu za film skladao je Maurice Jarre.

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.