SINOPSIS

Ova biografija legendarnog pisca Dž. D. Selindžera (Nikolas Holt) opisuje njegovu vezu sa poznatom javnom ličnošću, Unom O’Nil, njegova iskustva iz Drugog svetskog rata i proces pisanja njegovog remek dela, Lovac u žitu.
Svet čuvenog pisca Dž. D. Selindžera oživljava u ovom informativnom osvrtu na iskustva koja su formirala jednog od najpoznatijih, najkontroverznijih i najzagonetnijih pisaca našeg doba. Smešten u živopisni period sredine 20. veka u Njujorku, “Buntovnik u žitu” prati mladog Selindžera (Nikolas Holt) koji pokušava da pronađe svoj izraz, ulazi u vezu sa poznatom javnom ličnošću Unom O’Nil (Zoi Dojč) i bori se na frontu u Drugom svetskom ratu. Upravo ova iskustva će dovesti do stvaranja njegovog remek dela, Lovac u žitu, koje će mu doneti instant slavu (i ozloglašenost) i naterati ga da se povuče iz javnosti do kraja života. Uz Kevina Spejsija i Saru Polson, “Buntovnik u žitu” pruža interesantan osvrt na vreme i neshvaćenog genija koji je kršio pravila i redefinisao američku književnost.

Fotografije

Buntovnik u žituBuntovnik u žituBuntovnik u žituBuntovnik u žituBuntovnik u žituBuntovnik u žitu

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Crvena zemlja (1975)

    image
    Godine 1941. partizani oslobađaju Užice, Čačak i vode borbu za Kraljevo. Nemci, u cilju odmazde, vrše genocid: streljaju 6.000 građana Kraljeva.
  • Obeščašćena (1931)

    image
    Naslovni lik, čiji lik tumači Marlene Dietrich, je lepa bečka prostitutka koju za vreme Prvog svetskog rata regrutuje austro-ugarska obaveštajna služba i šalje na...
  • Balada o vojniku (1959)

    image
    “Balada o vojniku" (Ballada o soldate) je sovjetski dugometražni film iz 1959. godine u režiji Grigorija Čuhraja, sa Vladimirom Ivašovim i Žanom Prohorenko u...
  • Radioaktivno (2019)

    image
    Dobitnica Oskara Rozamund Pajk u ulozi naučnice Meri Sklodovski Kiri, prve žene dobitnice Nobelove nagrade.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.