SINOPSIS

Putolovno-povijesni film. Radnja filma odvija se na početku 19. stoljeća u doba irske revolucije, pobune protiv engleskih okupatora. Michaela Martina (R. Hudson), koji bježi pred Englezima, spašava kapetan Thunderbolt (J. Morrow), pravim imenom John Doherty, vođa irskih revolucionara. No, Martin ga ne prepoznaje jer je Thunderbolt prerušen u pastora. Nakon niza pustolovina i sukoba s Englezima, Martin postaje vođa i ženi se Thunderboltovom kćeri Agom (B. Rush).
U jednom intervjuu s početka sedamdesetih godina, Douglas Sirk je izjavio da su Irci koji su čitali scenarij za ovaj film strahovali da će u prikazu njihove revolucije biti previše komičnih elemenata. No, prema Sirkovim riječima i on i Hudson neke su sekvence željeli napraviti duhovitim, što se osobito pokazalo u sekvenci dvoboja (inače Sirkov citat Puškina). "Kapetan Lakonogi" snimljen je odmah nakon "Znaka pogana" (1953.) kojim je Sirk bio nezadovoljan. Stoga je bio vrlo zadovoljan mogućnošću da novi projekt u cijelosti snimi u Irskoj, zemlji koju je inače obožavao, a koju nije uspio posjetiti tijekom napuštanja Europe i odlaska u SAD.

Fotografije

Irski buntovnikIrski buntovnikIrski buntovnikIrski buntovnik

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.