poster

Zemlja prosvetljenih

The Land of the Enlightened (2016)

dokumentarni, ratni, dramski | Belgija, Irska, Holandija, Nemačka, Avganistan

Gde gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocena: 7.2/10
Ocena korisnika: 10/10
(2 glasova)

SINOPSIS

Zemlja prosvijetljenih je dokufiktivni debi Pietera-Jana de Pue, belgijskog snimatelja i fotografa s višegodišnjim stažem u ratu u Afganistanu. Tijekom sedam godina na terenu, de Pue se nemalo puta susretao sa skupinama u ratu rođene djece koja se organiziraju i snalaze kako bi preživjela. Oni najčešće trguju drogom i oružjem. Potaknut proživljenim iskustvom, de Pue nakon povlačenja američkih trupa iz Afganistana snima te priče prerano odraslih dječaka koji imaju nevjerojatne mogućnosti prilagodbe i otpornosti. Kao vjerojatno jedan od zadnjih dokumentaraca snimljenih na 16mm filmskoj traci, film Zemlja prosvijetljenih 2016. je nagrađen Nagradom za kameru u kategoriji dokumentarnog filma na Sundance filmskom festivalu.

Fotografije

Zemlja prosvetljenihZemlja prosvetljenihZemlja prosvetljenihZemlja prosvetljenihZemlja prosvetljenihZemlja prosvetljenih

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.