poster

Kad bi zidovi mogli govoriti 2

If These Walls Could Talk 2 (2000)


Ocena: 7.0/10
Ocena korisnika: 7.3/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Zadovoljan uspehom prvog dela iz 1996, HBO je okupio novu grupu uspešnih glumica u filmu KAD BI ZIDOVI MOGLI DA GOVORE 2.
Smeštena u istu kuću u predgrađu kao i prvi deo – ali sa drugačijim stanovnicima – ova trilogija namenjena kablovskoj televiziji predstavlja dramsko istraživanje života tri zasebna para lezbejki u tri različita istorijska razdoblja. Prvo poglavlje čija je radnja smeštena u 1961. iznosi sumornu priču o ženi u poznim godinama (Vanesa Redgrejv) koja se suočava sa predrasudama i netolerancijom nakon smrti svoje dugogodišnje saputnice. Pošto nije u stanju da se nosi sa svojom složenom situacijom, primorana je da pati sama, zbunjena i potresena. Drugi deo, čija se radnja odvija 1972, prati mladu studentkinju lezbejku (Mišel Vilijams) koja se zaljubljuje u muškobanjastu ženu (Kloe Sevinji). Nažalost, njene prijateljice feministkinje odbijaju da prihvate njihovu vezu, stvarajući još veću buru u životu mlade žene. Film se završava delom koji se odvija u 2000. godini, i govori o paru lezbejki (Šeron Stoun i Elen DeDženeris) koje traže savršenog davaoca sperme kako bi mogle da zasnuju porodicu. Zahvaljujući izuzetnoj glumi Redgrejvove (koja je dobila Zlatni Globus za svoju emotivnu glumu), Sevinjeove i Stounove, ova prosvetljujuća televizijska drama je bila nominovana za nagradu Emi u četiri kategorije, uključujući i nagradu za najbolji televizijski film.

Fotografije

Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2Kad bi zidovi mogli govoriti 2

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.