SINOPSIS

Kad voditelja veterana oteraju s posla, on objavljuje da će se ubiti u poslednjem obraćanju javnosti. Producenti TV mreže preispituju svoju odluku kad njegova fanatična tirada podigne gledanost njihove emisije.
Oštra satira o „televizijskom smeću“ izgleda da je sve prikladnija iz godine u godinu. Hauard Bil, šef voditelja u TV mreži UBS, poslat je u penziju jer „naginje ka starosti“. Bil ne može da se pomiri sa činjenicom da je dobio otkaz nakon 25 godina rada isključivo zbog starosti pa u sledećem obraćanju objavljuje da će izvršiti samoubistvo u svojoj poslednjoj emisiji. Direktor mreže Frenk Haket se slaže s odlukom da Bil ode u penziju, ali kad shvati da će UBS imati neverovatnu gledanost u noći Bilovog samouništenja, ambiciozna producentkinja Dajana Kristensen nagovara Haketa da taj poslednji kobni TV prenos tretira kao specijalan događaj. Naravno, Bil ne pristaje na to, ali počinje da drvi o užasnom stanju sveta uopšte, a pogotovo televizije. Tako Hauard Bil postaje najpoželjnija TV ličnost u SAD. „TV mreža“ Sidnija Lameta je dobila Oskara za scenario Pedija Čajefskog, kao i za tri od četiri kategorije - Fej Danavej je dobila Oskara za najbolju glumicu, Piter Finč za najboljeg glumca, a Beatris Strejt za najbolju sporednu glumicu.

Fotografije

TV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mrežaTV mreža

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.