poster

Laku noć i srećno

Good Night, and Good Luck. (2005)

dramski, istorijski | SAD, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Japan
Reditelj: George Clooney

Ocena: 7.4/10
Ocena korisnika: 7.9/10
(10 glasova)

SINOPSIS

Ovo je drama o konfliktu koji je nastao kada je popularni američki novinar Edvard R. Marou napao Džozefa Makartija, senatora iz Viskonsina i njegovu antikomunističku politiku, ali i o tome sa kakvim se problemima suočavaju mediji kada se suprotstave vladajućem režimu.
Okosnica priče je sukob između Eduarda R. Maroua, novinara tada mlade američke televizijske mreže CBS i senatora Džozefa Mekartija. Tokom 1953. godine, kada je Hladni rat u punom zamahu, Mekarti bukvalno teroriše celu naciju, građane i političke protivnike, optužbama za komunističke aktivnosti.
Marou, svestan rizika da bi mogao da bude proglašen za komunističkog simpatizera, u svojoj emisiji javno napada Mekartija. Zajedno sa svojim ko-producentom Fredom Frendlijem i ekipom hrabrih novinara CBS-a, definisaće pojam nezavisnog novinarstva i borbe protiv cenzure.
Film je nominovan za šest Oskara, između ostalih i za Oskar za najbolji film 2005.

Fotografije

Laku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećnoLaku noć i srećno

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.