SINOPSIS

Robinzon Kruso beži brodom iz Engleske nakon što je ubio prijatelja zbog ljubavi prema Meri. Jaka oluja potopi brod, a on zaglavi na nepoznatom ostrvu. Prepušten je sam sebi i trudi se da preživi na ostrvu. Upoznaje Petka, pripadnika plemena kog spase od žrtvovanja. Kruso je na početku srećan što nije sam, ali mora da se odbrani od plemena kome ovo ostrvo služi za prinošenje ljudskih žrtava bogovima. Vremenom se njihov odnos menja od odnosa gospodara i roba u obostrano prijateljstvo, uprkos razlikama u kulturi i religiji.
Film snimljen prema istoimenom romanu Danijela Defoa, koji je prvi put objavljen s početka XVIII veka. Izmišljena autobiografija o engleskom brodolomcu, koji je proveo 28 godina na pustom ostrvu na kojem je doživeo razne pustolovine. Posle teškog brodoloma, Robinson Kruso stiže na pusto ostrvo. Velika želja za povratkom kući navela ga je na pomisao da izgradi čamac. Međutim, i posle nekoliko pokušaja, to mu ne polazi za rukom, pa donosi odluku da se nastani na ostrvu. Najveći strah na ostrvu doživeo je kada je ugledao ljudski otisak stopala u pesku. Tada je shvatio da na ostrvu nije sam. Ubrzo dolazi do zapanjujućeg saznanja da na ostrvu ima domorodaca. Jedne noći, Robinson je imao neobičan san, koji mu se i ostvario. Spasao je jednog domoroca, koji mu je kasnije postao dobar prijatelj i dao mu ime Petko. Robinson će se pozabaviti podučavanjem Petka, poštujući sve osobenosti njegove kulture.

Fotografije

Robinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon KrusoRobinzon Kruso

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • CREATURE FROM THE BLACK LAGOON (1954)

  danas
  image
  Zastrašujuće praistorijsko stvorenje živi u dubinama amazonske džungle. Grupa naučnika pokušava da ga zarobi i dovede u civilizaciju kako bi ga istraživala.
 • Osveta sa klupe (2006)

  danas
  image
  Gas, Riči i Klark su tri gubitnika, kao deca proveli mnogo vremena grejući klupu dok su se drugi igrali. Sada im se pruža prilika, nakon što Gas i Klark spašavaju...
 • Herakle (2005)

  sutra
  image
  Istorija grčkog junaka koji nakon ubistva svoja tri sina mora da učini pet dela kako bi okajao svoj gnusni čin.
 • Ko se mača lati (1991)

  sutra
  image
  Priča o instruktoru mačevanja koji dolazi u sukob sa jednim od svojih učenika...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.