Ocena: 7.9/10
Ocena korisnika: 6.7/10
(3 glasova)

SINOPSIS

Godine 1979. Džejms Boldvin napisao je pismo svom književnom agentu opisujući svoj sledeći projekat, Remember This House.
Knjiga je trebalo da bude revolucionarni lični doživljaj života i uzastopnih ubistava troje njegovih bliskih prijatelja - Medgara Eversa, Malkolma X i Martina Lutera Kinga Juniora. Ja nisam tvoj crnja je putovanje u istoriju crnaca, koje povezuje prošlost Pokreta za ljudska prava sa sadašnjošću i pokretomBlackLivesMatter.
To je film koji ispituje zastupljenost crnaca u Holivudu i šire. I konačno, dublje sagledavajući povezanosti života i ubistava ovo troje lidera, Boldvin i Pek su stvorili delo koje dovodi u pitanje samu definiciju onoga što Amerika predstavlja.

Fotografije

Ja nisam tvoj crnjaJa nisam tvoj crnjaJa nisam tvoj crnjaJa nisam tvoj crnja

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Atenborou i Groblje Mamuta (2021)

    image
    Ser Dejvid Atenborou i profesor Ben Gerod pridružiće se amaterskim lovcima na fosile, Seli i Nevilu Holingvortu, u nastojanju da reše misteriju mamuta iz Ledenog...
  • Valdhajmov valcer (2018)

    image
    Funkcija Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija je jedna od svetski najprestižnijih političkih funkcija. Izbor kandidata za ovaj uticajni položaj podrazumeva...
  • Povratak medveda (2020)

    image
    Naučnici su uvereni da će vraćanje medveda u Evropu imati pozitivan učinak na ceo ekosistem, ali - da li je Evropa spremna na zajednički život sa mrkim medvedima?
  • Zvučni talasi (2019)

    image
    Film otkriva skrivenu snagu zvuka u kinematografiji, upoznaje nas sa neopevanim herojima koji je stvaraju i sadrži uvide legendarnih reditelja sa kojima sarađuju....
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.