Ocena: 8.1/10
Ocena korisnika: 8.7/10
(18 glasova)

SINOPSIS

Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić – Bulike i njene babe Jelene Ljubosavljević odvojene periodom od 50 godina mira. Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana, ali i sina njenog očuha, Jovana. U tek oslobođenom Beogradu u kome važe drugačija pravila hladna i otmena Jelena Ljubosavljević pokušava da se prilagodi novim prilikama, oslanjajući se na pomoć oficira OZNA-e Krsmana Jakšića, seljaka s Kopaonika, koji pripada novoj klasi povlašćenih. Jovan je zgrožen najezdom „primitivaca“ i ljubomoran na Jeleninu vezu sa Krsmanom. Bulika u ratnoj 1992. sreće mladog ranjenika iz Moslavine, Bogdana Bilogorca, koji s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište. Obe ljubavne priče se završavaju tragedijom: Jovan ubija Krsmana, a zatim i sebe, Bogdan gine na ratištu, a Bulika odlazi iz zemlje.

Fotografije

Ubistvo s predumišljajemUbistvo s predumišljajemUbistvo s predumišljajemUbistvo s predumišljajemUbistvo s predumišljajemUbistvo s predumišljajem

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.