poster

Čovjek koji je pao 11. rujna

9/11: The Falling Man (2006)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Reditelj: Henry Singer

Ocena: 7.3/10
Ocena korisnika: 8.6/10
(5 glasova)

SINOPSIS

Dokumentarni film donosi priču o nezaboravnoj fotografiji nastaloj 11. rujna koja prikazuje čovjeka koji pada sa sjevernog tornja Svjetskog trgovačkog centra, "zamrznutog" u zraku, savršeno poravnatog sa zgradama okupanim suncem. Sljedećih se tjedan dana pojavljivala u novinama i časopisima diljem svijeta. Umjesto da uđe u povijest kao fotografija koja u sebi utjelovljuje svu strahotu tog dana, brzo je uklonjena i prepuštena zaboravu. Zašto?
Film prati sve koji su na neki način povezani s njom: fotografa koji ju je snimio, ljude koji su je osudili, urednike koji su je objavili, a zatim zabranili, novinara koji je pokušao identificirati skakača, njegovu navodnu suprugu i kćeri te na kraju novinara koji je suočio Ameriku s njom u nagrađenom članku. Izvanredna priča o sudbine jedne fotografije.
Temeljeno na novinskom članku Toma Junoda.
Narator: Steven Mackintosh

Glumci
Scenarista:
TRAJANJE: 80 min

Fotografije

Čovjek koji je pao 11. rujnaČovjek koji je pao 11. rujnaČovjek koji je pao 11. rujnaČovjek koji je pao 11. rujnaČovjek koji je pao 11. rujna

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.