SINOPSIS

Drama koja govori o nastanku poznate slike nizozemskog slikara Johanessa Vermeera i njezinom putovanju kroz tri stoljeća pri čemu mijenja živote svojih brojnih vlasnika. Mladi učitelj umjetnosti (Thomas Gibson) dolazi na novi posao u jednu privatnu školu gdje upoznaje ekscentričnu učiteljicu književnosti Corneliju Engelbrecht (Glenn Close). Ona ga odvodi svojoj kući gdje mu otkriva svoje skriveno blago, prekrasnu sliku koju je navodno 1670. naslikao poznati nizozemski slikar Johannes Vermeer. Da bi potvrdila autentičnost slike, Cornelia mu pripovijeda niz pričica koje su proizašle iz njezinog istraživanja, a koje govore o različitim vlasnicima slike i presudnom utjecaju koji je ona imala na njihove živote...



Ova odlična drama nastala je prema bestseleru Susan Vreeland Girl In Hyacinth Blue. Govori o povijesti jednog remek-djela koje je utjecalo na živote svih onih koji su ga posjedovali. Redatelj prikazuje nekoliko zasebnih priča koje povezuje samo ta slika, a sve je prikazano obrnutim vremenskim slijedom. Vrlo dirljiva priča o slici koja je nastala iz ljubavi, prodana iz očaja, kupljena iz strasti i ukradena iz pohlepe. U filmu su za pohvalu i kostimi i scenografija, te povijesni prikaz Nizozemske kroz brojne razrađene detalje.

Glumci su odlični, naročito Glenn Close (Fatalna privlačnost) kao ekscentrična profesorica, a u ulozi učitelja umjetnosti pojavljuje se Thomas Gibson, našoj publici poznat kao Greg iz humoristične serije Dharma i Greg. U jednoj od manjih uloga je i oskarovka Ellen Burstyn (Rekvijem za snove, Alice više ne stanuje ovdje).

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.