Ocena: 7.4/10
Ocena korisnika: 7.7/10
(17 glasova)

SINOPSIS

"Mali vojnici" film iz 1967. godinebosanskoga reditelja Bate Čengića je ozbiljan ratni film koji govori o velikoj tragediji kroz perspektivu maloletnika ostalih bez roditelja, smeštenih u domu za decu.
Priča, lako primenjiva i na svet odraslih, svedočanstvo je o ljudskom ponašanju, osećaju mržnje prema neprijatelju i svesti o pripadnosti svojoj grupi. U adaptiranom samostanu u Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata smešteni su dečaci koji su izgubili roditelje. Među njima je i novopridošli Boško Grubač, povučeni desetogodišnjak koji, iako sin poginulog vojnika, deluje finije i kulturnije od ostalih. Istina je da je on sin poginulog nemačkog komandanta koga je upravnik doma odlučio da spasi, zabranivši mu da ikome oda svoj pravi identitet. Biće veoma zahtevno živeti pod izmišljenim imenom među dečacima ionako napaćenima ratom i ubistvima njihovih najbližih...

Fotografije

Mali vojniciMali vojnici

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.