SINOPSIS

Udovica Ruth (C. Dewhurts) vodi konačište u slikovitu novoengleskom gradiću, a društvo su joj Claire (T. Shire) i njezina kći Cassie (N. Siemaszko). Claire je također ostala bez supruga, nekadašnjeg političkog aktivista o kojem je objavljena kontroverzna biografija. Otkrivši u njoj da ju je suprug varao, Claire se teško nosi sa svakodnevicom, dok Cassie počne dvojiti između predanosti očevoj baštini i vlastitoj ljubavi prema glazbi. Tri naraštaja žena od kojih je svaka nesretna na svoj način dojmit će dolazak zagonetnog stranca Adama (R. Moore), navodno oboljelog od amnezije, koji se upravo spasio nakon tučnjave na jahti...

Godine 1985. Roger Moore posljednji je put odglumio Jamesa Bonda u filmu "Pogled na ubojstvo". Sljedećih nekoliko godina birao je i dobivao manje zahtjevne projekte koji su ponovno skrenuli pozornost na njegov komičarski talent. Jedan je od tih i ovaj film. Riječ je o dopadljivoj mješavini romantike, decentnog humora i kriminalističkog podzapleta u kojem britanski glumac "u službi Njezinog Veličanstva" tumači šarmantnog lopova Adama čiji će nenadani dolazak u potpunosti promijeniti živote tri naraštaja žena u jednom novoengleskom gradiću. Topla i optimistična priča najviše duguje šarmu samog Moorea, ali i njegovim izvrsnim partnericama. To su T. Shire kao Claire koja je sredinom sedamdesetih bila jedna od najtraženijih američkih glumica zahvaljujući nastupima u hitovima "Kum 2" i "Rocky" za koje je nominirana za Oscara; zatim pokojna kanadska glumica C. Dewhurst (1924.-1991.), četverostruka dobitnica Emmyja (Between Two Woman, serija Murphy Brown), koja ovdje tumači Ruth; te najmlađa N. Siemaszko (Power of Attorney, serija Zapadno krilo) u ulozi Cassie. U ostalim su ulogama F. Rainey (3:10 to Yuma, Flaming Star) i J. Webber (Podmornica U-571, serija Medij). Film je na slikovitim lokacijama u Maineu realizirao američki redatelj Robert Ellis Miller, najpoznatiji po filmovima "Srce je usamljeni lovac" i "Reuben, Reuben".

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.