SINOPSIS

Hester Prin je novopridošlica u koloniju nastanjenu u Masačusetskom zalivu 1666. godine. Hester je slobodoumna žena koja svojim ponašanjem iritira gotovo sve ljude u svojoj okolini - slobodno komunicira i sa robovima i sa kvejkerima i nosi garderobu koja otkriva.
Ona čeka dolazak svog muža Rodžera ali dobija vest da je on poginuo. Jedina osoba koja ne misli da ima ičeg lošeg u Hesterinom ponašanju je sveštenik Artur Dimsdejl. Njih dvoje se ubrzo zaljubljuju i upuštaju u tajnu vezu i Hester ostaje u drugom stanju. Zbog ovoga, mora da nosi na grudima prišiveno crveno slovo "A" kao znak preljube, ali zato što odbija da otkrije ime oca, Hester odlazi u zatvor, gde rađa ćerku Perl. Onda se Rodžer Prin, čiji se brod uništen u oluji bez preživelih, iznenada pojavljuje u selu. On više od svega želi da otkrije ko je uništio Hesterin život... Ovaj film, nastao na osnovu romana Natanijela Hautorna, koji govori o licemerju među američkim hodočasnicima, režirao je Roland Džof.

Fotografije

Slovo srama

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.