Ocena: 7.2/10
Ocena korisnika: 8/10
(49 glasova)

SINOPSIS

Zvezda rep-muzike, Eminem, glumi u polu-biografskoj priči o belcu koji se probija na hip-hop sceni Detroita, 1995. godine. „Osam milja“ je prepun rep-borbi i sniman je iz ruke, stilom koji savršeno prikazuje propadanje urbane sredine.
Višestruko platinasti muzičar, Eminem, u svom debiju na velikom platnu u filmu „Osam milja“. Gde god da živimo, ko god da smo, svi imamo svoja ograničenja... neka su stvarna, neka su u našoj glavi. Mnogo nas se zadovoljava životom u tim granicama. Drugi su primorani na to. Ali neki od nas moraju da probiju ta ograničenja, čak iako je ono što se nalazi sa druge strane nepoznato i zastrašujuće. Film „Osam milja“ govori o tim ograničenjima koja definišu živote i o borbi mladog čoveka da nađe snage i hrabrosti da ih prevaziđe. Godina je 1995. u Detroitu, a ulica pod nazivom „Osam milja“, na granici grada, postala je linija razgraničenja između grada i predgrađa, između crnih i belih. Opstanak je igra koja se igra u ovim zabitima Detroita, a jedini emotivni spas je hip-hop muzika. Za mladog repera (Eminem) to je jedina stvar koja stoji između njega i ponora. U hip-hop klubovima Detroita, najbolji reperi se bore jedan protiv drugog, emotivno grubim tekstovima, dok se takmiče za međusobno poštovanje. Stihovima se maše poput mačevima, namenjenim da zadaju rane. A pobeda pripada onome koji brže misli.

Fotografije

Osam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam miljaOsam milja

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.