SINOPSIS

U režiji višestrukih dobitnika Emi nagrada, Majkla Stivensa i Džordža Stivensa Mlađeg, ovaj dokumentarni film predstavlja portret verovatno najboljeg karikaturiste u američkoj istoriji, Herberta L. Bloka, čiji se potpis „Herblok nalazi na bezbroj nezaboravnih karikatura, svakodnevno objavljivanih tokom 55 godina njegove duge karijere. Bivše kolege i obožavaoci, poput Toma Brokoua, Boba Vudvorda, Karla Bernstina, Teda Kopela, Luisa Bleka, Gven Ajfil i Džona Stjuarta, govore o Blokovom životu, radu i neizbrisivom pečatu koji je ostavio na američku kulturu. Kako saznajemo, njegove karikature su političare činile nervoznim, a za obespravljene Amerikance predstavljale su glas morala tokom ključnih trenutaka u istoriji 20. veka, uključujući Veliku depresiju, Drugi svetski rat, doba Makartizma (njegov termin), borbu za ljudska prava, Vijetnam, Votergejt, skandal Levinski i još mnogo toga.

Fotografije

Herblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i beloHerblok: Crno i belo

Recenzije


Nema recenzija

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.