Ocena: 8.0/10

SINOPSIS

Dokumentarni film "Mašina pred kojom sve nestaje" autora Tinatina Gurchianija, dobitnik mnogobrojnih međunarodnih priznanja, bio je jedan od zapaženijih filmova na Beldoks festivalu.
U filmu su dati portreti Gruzina, crtice Gruzije, stare škole etnografije i nova škola dokumentaristike. Reditelj objavljuje kasting za mlade između 15 i 23 godine. Potraga ga odvodi na različite lokacije, odziv je ogroman.
Neki žele da postanu deo filma, drugi su spremni da podele svoje sentimentalne priče... oni koji su dovoljno zanimljivi za režisera, postavljeni su u različite dramske situacije. Ovo je film o tome kako život može da bude lep, ali i kako može da bude težak, kada maštate o tome kako je to biti heroj.
Da li protagonisti filma beže od realnosti ili se suočavaju sa njom? Neki su stari, neki su mladi, ali svi su ujedinjeni poetikom potrage.

Fotografije

Mašina pred kojom sve nestaje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Poslednja oaza (1983)

    image
    Kada se u proleće jata ptica vraćaju s dalekog juga, preleću urbane prostore koje stvara čovek, da se nepogrešivo, bez kompasa i geografske karte, nađu izvan...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Možete li izlečiti moje oštećenje mozga? (2018)

    image
    Lotje Soderland preživela je izliv krvi u mozak, nakon čega je izgubila sposobnost da čita. Ona je naš domaćin i vodi nas na putovanje kroz etiku i dostignuća...
  • Zvučni talasi (2019)

    image
    Film otkriva skrivenu snagu zvuka u kinematografiji, upoznaje nas sa neopevanim herojima koji je stvaraju i sadrži uvide legendarnih reditelja sa kojima sarađuju....
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.